Mainos

SDP:n kansanedustajalle maksettiin lainvastaisesti tukea – avustus rikkoi lähipiirikieltoa: "Olen tehnyt virheen ja se harmittaa"

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on määrännyt Imatrankoskenparrassäätiön perimään takaisin ensimmäisen kauden kansanedustajalle Niina Malmille (sd.) säätiölain vastaisesti maksettua tukea.

Imatrankoskenparrassäätiö maksoi Malmille 10 000 euron tuen vuonna 2018 ja 355 euron matka-avustuksen vuonna 2017.

PRH:n mukaan maksettu avustus rikkoi lähipiirikieltoa. Lain mukaan säätiön tarkoitus ei voi olla taloudellisen edun tuottaminen säätiön lähipiirille, johon kuuluvat muun muassa säätiön hallituksen jäsenet.

Imatralainen Malm on toiminut itse säätiön varapuheenjohtajana ja oli vuosina 2014–2017 myös säätiön puheenjohtaja.

Malm kertoo Facebook-sivuillaan, että on sittemmin eronnut säätiön hallituksesta. Kirjoituksessaan hän myöntää tehneensä virheen.

– Olen tehnyt virheen, se harmittaa minua tietenkin. Olen siitä syvästi pahoillani, Malm kirjoittaa.

Malm on jo aiemmin palauttanut osan saamastaan rahoituksesta, koska se ylitti vaalirahoituslain asettaman 6 000 euron ylärajan.

– Olen tästä 10 000 eurosta jo aiemmin maksanut takaisin 4 000 euroa ja maksan jäljelle jäävän osan tammikuun 2020 aikana, Malm kirjoittaa.

Säätiölakia rikkova tuki nousi julkisuuteen kesällä, kun Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta. Vaalirahoituksen kannalta ongelmallisesta lahjoituksesta kertoi kesäkuussa Yle. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja