SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous: SDP ei valmis luopumaan hoitajamitoituksesta

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous alkoi tänään Kuopiossa. 

Kokouksen avasi eduskuntaryhmän puhteenjohtaja Antti Lindtman

SDP ei valmis luopumaan hoitajamitoituksesta

Lindtman sanoo, ettei SDP ole valmis luopumaan hoitajamitoituksesta. Lindtman sanoi SDP:n kesäkokouksessa toivottavansa tervetulleeksi kokoomuksen välikysymyksen vanhusten hoidon tilasta.

Hallitus hyväksyi hallituskauden alussa sitovan henkilöstömitoituksen eli hoitajamitoituksen vanhusten hoitolaitoksissa.

Hoitajamitoitus on noussut asteittain, ja 0,7:n mitoituksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden huhtikuussa. Huolena on kuitenkin se, miten hoitajia riittää. Jo nyt hoitopaikkoja on jouduttu sulkemaan työvoimapulan takia.

Lindtmanin mukaan kokoomuksen välikysymyksen aikaan voidaan käydä tarpeellinen ja toivottu keskustelu tärkeästä aiheesta.

– Mielenkiintoista onkin nähdä, kenet kokoomus laittaa välikysymyksen ensimmäiseksi allekirjoittajaksi. Onko se entinen sosiaali- ja terveys- ja peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.), jonka johdolla kokoomus hallitusvastuussa vastusti hoitajamitoitusta. Vai entinen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.), joka piteli saksia, kun hoitajien lomarahoja leikattiin?

SDP haluaa esiopetuksesta kaksivuotisen

SDP tavoittelee esiopetuksen laajentamista kaksivuotiseksi, kertoi pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kuopiossa.

Marin sanoi, että SDP haluaa käynnistää ensi vaalikaudella perusopetuslain parlamentaarisen kokonaisuudistuksen ja päivittää opetussuunnitelmatyön jatkona oppivelvollisuuden uudistamiselle.

SDP haluaa myös uudistaa oppimisen tukea siten, että se kattaisi koko koulupolun varhaiskasvatuksesta korkeakouluun. Marinin mukaan tämä tarkoittaisi myös panostuksia erityisopettajien, psykologien ja koulukuraattorien työhön.

Marin huomautti, että Suomen peruskoulu ei ole enää maailman ykkönen.

– Oppimiserot ovat kasvaneet alueellisesti. Erityisen huolissani olen siitä, että poikien pärjääminen kouluissamme on heikentynyt merkittävästi. Koulujemme tulisi tasata lasten ja nuorten taustoista johtuvia eroja eikä sukupuolella pitäisi olla merkitystä koulumenestyksestä, hän sanoi.

Marin sanoi puheessaan lisäksi, että SDP voittaa seuraavat eduskuntavaalit.

Sähkölle toimiva hintakatto

Lindtmanin mukaan nyt tarvitaan sähkön hintakatto. Lindtman sanoo ryhmän kesäkokouksessa Kuopiossa, että nykyistä alempi hintakatto tarvitaan yhteisesti EU-tasolla ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) on oltava tässä aktiivinen.

Hänen mukaansa Suomen on aloitettava keskustelu toimivan hintakaton luomiseksi.

Lindtman sanoo myös, että kaikki olemassa oleva tuotanto tarvitaan käyttöön. Hän ehdottaa, että tehoreservin piirissä olevat voimalaitokset otetaan käyttöön talvella.

Lisäksi Lindtmanin mukaan talveksi markkinoille tarvitaan lisää päästöoikeuksia ja Loviisan ydinvoimaloille pitää myöntää jatkolupa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja