Mainos

SDP jämähti, myöntää Urpilainen Ylellä: "Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi museoida tällaisena"

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen arvioi Ylen Ykkösaamussa SDP:n alamäen ja perussuomalaisten nousun olevan osa yleiseurooppalaista ilmiötä.

Vasemmisto ei ole kyennyt tarjoamaan luotettavaa näkyä tulevaisuudesta, vaan muutosta vastustavien populistien viesti on mennyt paremmin perille.

– Me emme voi säilyttää asioita ja museoida tätä hyvinvointiyhteiskuntaa tällaisena, kansanedustaja Urpilainen sanoi.

Oppositiolle yhteinen linja

Ahdingossa olevan SDP:n pitäisi Urpilaisen mukaan määritellä itsensä aidoksi arvopuolueeksi, joka ei ole minkään tietyn ihmisryhmän asialla. Pienituloisten etuja on puolustettu menestyksellä ja hyvätuloisia vaadittu vastuunkantoon, mutta nyt olisi aika ajatella ääripäiden väliin jäävää suurinta ihmisryhmää.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää myös arvioida uudelleen suhdettamme yrittäjiin ja menestymiseen.

Oppositiossa Urpilainen haluaisi estää puolueiden "kilpalaulannan" varsinkin nyt, kun ideologinen jakolinja on muodostumassa "aika herkulliseksi". Tähtäimessä on Britanniasta tutun varjohallituksen suomalainen versio.

– Tiivistetään yhteistyötä ja lähdetään rakentamaan ikään kuin jonkinlaista yhteistä hallitusohjelmaa, joka voisi pitää sisällä yhteisen talouslinjauksen. Sitten voitaisiin miettiä jopa roolitusta ja tehtäväjakoa, Urpilainen visioi.

Porvarihallituksen muodostumiseen hän uskoo. Langat tuntuvat olevan hyvin hallituksenmuodostaja Juha Sipilän (kesk.) käsissä.

– Minusta on hyvä, että yritysmaailman puolelta tuodaan toimivia käytäntöjä politiikkaan. Tämä prosessijohtaminen on semmoinen osa-alue, jossa on opittavaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja