Scouter on poljettava, päästötön ja äänetön ajoneuvo Suomesta

Suomalaiskehitteinen Scouter on uudenlainen ympäristöystävällinen, polttomoottoriton ja äänetön kulkuneuvo.

Uusi kevytajoneuvo kulkee sähköavustettuna, ja sitä voikin käyttää joko sähköllä ladattavien akkujen avustamana tai lihasvoimalla, eli polkemalla. Kooltaan kaksipaikkainen Scouter on huomattavasti autoa tai mopoautoa pienempi – leveys ylittää hieman polkupyörän ohjaustangon. Pituudeltaan ajokki on noin kaksi metriä. Scouter ei ole kuitenkaan kovin kruisailuväline, kevytajoneuvo kun kulkee maksimissaan noin 25km/h.

Kaupunkikehitystä ja liikkumaan kannustamista

Kaupunkiolosuhteisiin kehitetty Scouter ei lähtee kilpailemaan keskusta-autoilua vastaan pakokaasuttomalla, pölyttömällä ja meluttomalla vaihtoehdollaan. Keskustaoloihin sopivan siitä tekee myös se, ettei ajoneuvon kuljettamiseen tarvita ajokorttia tai erillistä vakuutusta. Scouter kuuluukin polkpyörien tapaan kotivakuutuksen piiriin.

– Nuoret hankkivat yhä vähemmän ajokortteja, 75 prosenttia suomalaisten päivittäisistä ajomatkoista on alle 10 kilometrin mittaisia ja kaupunkien strategioihin kuuluu päästöjen vähentäminen. Tässä on ratkaisu tähän kaikkeen. Lisäksi Scouter on esimerkiksi mopoautoa huomattavasti edullisempi, ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto liikkumiseen, sanoo CEO ja Chief Happiness Officer Petri Pitkänen Scouterin ideoineesta ja kehittäneestä Rideascout Oy:stä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja