Mainos

Savonlinnan oopperajuhlat siirtyvät ranskalaisiin tunnelmiin

Ranskalainen visiitti aloittaa Savonlinnassa oopperajuhlakauden päätösviikon. Festivaalin kesän kansainvälisenä vieraana on Reinin kansallisooppera, Opera du Rhin Strasbourgista.

Kiintoisaksi vierailun tekee jo yksinomaan ranskalaisten Olavinlinnan näyttämölle tuoma ooppera Karmeliittain tarinoita. Säveltäjä Francis Poulencin teosta on luonnehdittu vuosisatamme mestariteokseksi: Suomessa se nähdään nyt ensimmäistä kertaa. Myös säveltäjää juhlitaan, sillä hänen syntymästään on tänä vuonna
kulunut sata vuotta.

Strasbourgissa teos sai ensi-iltansa vuoden alussa. Reinin kansallisoopperan ylikapellimestari, englantilainen Jan Latham-Koenig johtaa ja ohjaajana on sveitsiläinen Marthe Keller. Jälkimmäinen on saavuttanut kansainvälistä mainetta myös näyttämöllä ja elokuvissa. Kellerin uralle on mahtunut yhteistyötä kiintoisien ohjaajien kuten Sidney Pollackin, Billy Wilderin ja Claude Lelouchin kanssa. Myös vastanäyttelijöiden lista on melkoinen aina Dustin Hoffmanista William Holdeniin. Karmeliittain tarina on Kellerin ensimmäinen työ
ohjaajana.

Toisena oopperana esitetään Olavinlinnassa Carl Maria von Veberin Taika-ampuja, romanttisen oopperan täysiverinen edustaja. Kapellimestarina on itävaltalainen Theodor Guschlbauer ja ohjaajana ranskalainen Andre Engel, jo täysin kannuksensa ansainnut keskipolven ohjaajanimi.

Taika-ampujan ensi-ilta on huomenna ja Karmeliittain tarinoita on vuorossa ylihuomenna. Edellinen esitetään saksan kielellä ja jälkimmäinen ranskaksi. Molemmat teokset nähdään Olavinlinnassa kolme kertaa. Karmeliittain tarinoita päättää 1. elokuuta tämän kesän kuukauden mittaisen oopperajuhlakauden.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.