Savonlinnalainen Joni kohtasi harvinaisen näyn – kevätjäällä köllöttelevä norppa tallentui suloisiin kuviin: "Se otti ihan lunkisti"

Upeat kuvat: Joni kohtasi loikoilevan norpan kuvausmatkalla 0:36
Joni kohtasi köllöttelevän norpan Savonlinnassa.

Savonlinnalainen Joni Taskinen kohtasi harvinaisen näyn viime viikonloppuna, kun saimaannorppa paistatteli Saimaan kevätjäillä.

Joni Taskinen, 28, oli valokuvaamassa lintuja Savonlinnan Kasinosaaressa yhdessä avopuolisonsa Johanna Pirhosen kanssa, mutta hän päätyikin taltioimaan kuviin harvinaisen eläimen.

– Olimme lähdössä, kun huomasin sivusilmällä, että siellä oli jotain, mutta luulin sitä ensin kiveksi. Avopuoliso totesi, että onkohan siellä norppa.

Taskinen otti "kivestä" valokuvan ja päätti suurentaa sitä kameralla.

– Huomasin, että kyllähän sillä tassut on, niin ei se varmaan kivi ole.

Seurue päätti lähteä varovasti lähemmäs eläintä kuvatakseen sitä paremmin. Lopulta he päätyivät viettämään sitä ihaillen melkein tunnin.

– Se otti ihan kunnolla lunkisti, vaikka olikin hirmu arka. Jos jää vähänkään räsähti jalkojen alla, se nosti päätä ja koitti katsella, missä me ollaan.

Joni Taskinen laittoi norpasta kuvan myös sosiaaliseen mediaan.

Taskinen kertoo, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän näki norpan yhtä läheltä.

– Silloin tällöin jossain kuula näkyy, mutta että noin järven jäällä norpan näkee, se on harvinaista. Hyvä, että eivät ole kaikki vielä kuolleet meiltä, Taskinen iloitsee norpan näkemisestä.

WWF:n mukaan saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Niitä elää vain Suomessa ja eläin on uhanalainen, vaikka luonnonsuojelujärjestön mukaan saimaannorppien määrä onkin kasvanut. Yksi norppa elää keskimäärin jopa 20 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat