Jari oli kalassa avopuolisonsa kanssa Saimaalla, kun suloinen viiksikäs tuli tervehtimään heitä – "Koskaan ei ole norppa tullut noin lähelle"

0:33
Aivan kuin se olisi tullut tervehtimään meitä – uskomatonta, Jari kuvailee viime sunnuntaina tapahtunutta kohtaamista kuutin kanssa. Katso videolta suloinen kohtaaminen!

Jari ja hänen avopuolisonsa taltioivat toukokuun viimeisenä päivänä hämmästyttävän hetken, kun utelias kuutti uiskenteli aivan pariskunnan veneen viereen Saimaalla. 

Jari Lindström oli avopuolisonsa Sanna Kolin kanssa kalassa viime sunnuntaina Saimaan vesillä. Kello näytti noin iltayhdeksää, ja Saimaan ympäristö kukki valoisassa kesäsäässä.

Kalakaverit uistelivat saaren suojissa , kun he huomasivat järvessä kurkkivan viiksekkään. Pari päätti pysäyttää veneensä ihasellakseen näkyä: venettä kohti uiskenteli pieni kuutti. 

– Olen toistakymmentä vuotta käynyt Saimaalla, ja olen vuosien aikana nähnyt norppia aika usein. Ei ole kuitenkaan koskaan käynyt niin, että norppa olisi tullut noin lähelle. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Tilanne oli aika epätodellinen"

Linström epäilee, että kyseessä ei ollut täyskasvuinen yksilö – kenties kuutti ei osannut vielä pelätä ihmistä. 

– Aivan kuin se olisi tullut tervehtimään meitä – uskomatonta. Tilanne oli aika epätodellinen, olimme ihmeissämme ja innoissamme, Lindström kuvailee pariskunnan reaktiota. 

Valokuvausta harrastava avopuoliso oli ottanut mukaansa järjestelmäkameran, mutta sitä ei voitu käyttää ohikiitävässä hetkessä, olihan kameran objektiivi tarkoitettu kaukokuvaukseen. 

Pariskunnan ja kuutin suloinen kohtaaminen taltioitui kuitenkin puhelimen videonauhalle – katso hellyttävä video! 

Juttua muokattu 2.6.2020 kello 16.49: Tarkennettu, että ylempi kuva on otettu järjestelmäkameralla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja