Savon Sanomat: Itä-Suomen poliisi tutkii valtakunnallista valepoliisien petossarjaa – vastaava laaja rikossarja paljastui myös viime vuonna

Valepoliisit huijanneet vanhuksilta yli puoli miljoonaa euroa 1:52
Valepoliisit huijanneet vanhuksilta yli puoli miljoonaa euroa. Video ei liity tapaukseen.

Itä-Suomen poliisi tutkii uutta valtakunnallista valepoliisien petossarjaa, uutisoi Savon Sanomat. Tutkinnassa on tapauksia, joissa epäillyt ovat soittaneet etenkin iäkkäille ihmisille ja yrittäneet saada haltuunsa verkkopankkitunnuksia tai pankkikortteja tunnusluvun kera.

Viime vuonna paljastui vastaava laaja rikossarja ja tammikuussa Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 37 ihmistä törkeistä petoksista ja muista rikoksista.

Muutaman kuukauden hiljaisuuden jälkeen valepoliisisoitot ovat jälleen yleistyneet. Kyse ei ole vain yksittäisistä, samoista tekijöistä, vaan tietyille porukoille vakiintuneesta petosmuodosta.

Valepoliisisoitoissa huijari esittäytyy poliisiksi ja väittää yleensä, että rikolliset siirtävät juuri rahaa uhrin pankkitililtä ja kertoo tarvitsevansa kiireesti verkkopankkitunnukset rikoksen pysäyttämistä varten. Oikea poliisi ei koskaan pyydä verkkopankkitunnuksia.

Lue myös:

    Uusimmat