Savolinnnan oopperaesitykset siirtyvät kesään 2022

2:43
Monet festivaalit peruuntuivat huhtikuun aikana.

Savonlinnan oopperajuhlien esitykset siirtyvät vuodella eteenpäin. 

Savonlinnan oopperajuhlien esitykset siirretään kesään 2022, jolloin tämän kesän oopperaesitykset ja Karita Mattilan gaalakonsertit perutaan. Muut konsertit sekä Timo Mustakallio -laulukilpailu sen sijaan toteutuvat.

Festivaali tiedottaa sivuillaan päätöksen syntyneen huolellisen harkinnan jälkeen festivaalin tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Olemme tehneet kovasti töitä yhdessä viranomaisten kanssa rakentaaksemme kesän juhlat ja ennakoidaksemme koronan vaikutuksia niihin. Tautitilanteeseen ja kesän yleisötapahtumiin liittyvien epävarmuuksien vuoksi meidän on valitettavasti silti luovuttava oopperaesityksistä, sanoo Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Päätöksen taustalla vaikuttaa myös taloudellinen tilanne. Olavinlinnassa oli myynnissä vain puolet normaalista paikkamäärästä turvavälien varmistamiseksi.

– Elävän esityksen nälkä on sekä yleisöllämme että meillä tekijöillä suuri ja siksi juhlien peruminen on meille pettymys. Käännämme nyt kuitenkin katseet ensi vuoteen. Kesälle 2022 on luvassa vetovoimainen ohjelmisto ja uutuuksia, joita kannattaa odottaa, Strandholm sanoo. 

Savonlinnan oopperajuhlat oli tarkoitus järjestää heinäkuussa. Konserttikesää täydentävät Karita Mattilan uudet konsertit Kerimäen kirkossa, joissa hän esiintyy pianistin kanssa koko orkesterin sijaan. Kaikkiin lipun varanneisiin ollaan yhteydessä, ja kesän 2022 uusi ohjelmisto julkistetaan 31. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja