Satu Tiivola: Toivottavasti seuraava hallitus on toimintakykyisempi

Kokemuksella: kauppaneuvos Satu Tiivola 16:44

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut kauppaneuvos Satu Tiivola toivoo tulevalta hallitukselta rohkeita päätöksiä. Tiivolan mielestä suomalaisen yhteiskunnan rattaat on saatava pyörimään uudelleen.

Haikon kartanon perustanut kauppaneuvos Satu Tiivola toteaa, että tällä hetkellä kaikki säästävät ja yhteiskunta on pysähdyksissä. Hän sanoo, että istuvalle hallitukselle tilanne on ollut vaikea, eikä kuudesta puolueesta muodostunut hallitus ole saanut juuri tehtyä päätöksiä.

Tiivola toivoo, että tuleva hallitus olisi toimintakykyisempi ja tekisi rohkeasti päätöksiä, joiden myötä saataisiin elvytystä, positiivisuutta ja ihmisiin halua pyörittää yhteiskuntaa.

– Vanha kansa sanoo, että seitsemän lihavaa vuotta ja seitsemän laihaa vuotta. Kohta on seitsemän laihaa vuotta mennyt, eiköhän se lihava vuosi tule.

90-vuotias Tiivola suhtautuu työntekoon suurella rakkaudella ja intohimolla edelleen. Hänen mielestään suomalaiset voisivat tehdä enemmänkin töitä. Eläkekeskusteluun Tiivola suhtautuu huvittuneesti. Hänen mielestään työvuosien nostaminen muutamalla vuodella on tervetullut ajatus.

Hän toteaa myös, että pian edessä oleva tilanne, jossa joka kolmas suomalainen on yli 65-vuotias, on kestämätön, koska työtä tekevää väestöä tulee olemaan liian vähän.

– Tähän täytyy kyllä kaikkien silmät avautua. Vierastyövoimaa on tärkeää saada ottaa vastaan. Tiedän, että vastustajia on, mutta pakko, se on ihan pakko.

Tiivola on käynyt kauppaa pikkutytöstä pitäen. Hän sanoo, että yrittäjyys on suuri osa hänen elämäänsä ollut aina. Hän muistelee, että 1970-luvun öljykriisin ja Sorsan hallituksen aika olivat haastavia.

– Suomi on hieno maa. On siis selkeät lait, ei ole korruptiota ja täällä on hyvä elää ja hyvä tehdä töitä. Mutta nuoren yrittäjän, vasta-alkavan yrittäjän, ei ole helppoa, koska se paperisota on huikea. Silloin, kun me aloimme, oli aloittaminen helpompaa.

Mitä Satu Tiivola kertoi kohtaamisestaan Urho Kekkosen kanssa? Kuinka Tiivola neuvoo auttamaan masentunutta tai puolisonsa menettänyttä ihmistä? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat