Satu Silvo luuli viimeiseen asti, että saa ravintolalleen koronatuet: "Siinä kävi todella köpelösti"

Satu Silvo kertoo, miksi perusti aikoinaan ravintolan 3:19
Katso videolta, miksi Satu Silvo aikoinaan perusti Silvopleen ja voisiko hän perustaa jonain päivänä vielä uuden ravintolan.

Näyttelijä Satu Silvon kasvisravintola Silvoplee kohtasi loppunsa alkuvuodesta 2023.

Näyttelijä Satu Silvon Helsingin Hakaniemessä sijainnut Silvoplee-ravintola ajautui konkurssiin tammikuussa 2023. Silvo kuvaili ravintolan lopettamisesta aiheutunutta iskua aikamoiseksi Viiden jälkeen -ohjelmassa 21. helmikuuta. Silvopleessä tehtiin remonttia silloin, kun olisi pitänyt takoa liikevaihtoa koronatukien saamiseksi.

– Luulimme korona-aikana todella loppuun asti, että saamme meille kuuluvat ravintolatuet. Rakensimme ravintolaa sinä aikana, jotka otettiin tukien saamiseen vertailukuukausiksi, joten siinä kävi todella köpelösti, Silvo kertoi.

Silvolla on lapsesta asti ollut paljon migreenikohtauksia, tulehduksia ja antibioottikuureja. Hän oli ennen ravintolan perustamistaan tilanteesta huolissaan, koska ei halunnut, että hänen takiaan perutaan yhtään teatteriesitystä.

– Lähdin tutkimaan, mikä tilanteeseen voisi auttaa. Antibiootit siihen eivät kyllä auta. En edes tiennyt aluksi, mitä tarkoittaa, että antibiooteilla tuhotaan oma immuunipuolustus. Antibiootit ovat hyvä renki, mutta huono isäntä, Silvo kertoi ajatuksistaan ennen ravintolan perustamista.

Vaikka Silvon ravintolaa ei enää ole, niin siitä jäi jälkeen muun muassa kaksi keittokirjaa. Kirjoista jälkimmäinen, jossa on vain reseptejä, julkaistiin tammikuussa 2023.

Silvoplee aloitti toimintansa vuonna 1999 ja oli viimeistä kertaa avoinna 12. tammikuuta vuonna 2023.

Katso alla olevalta videolta koko Satu Silvon Viiden jälkeen -erikoishaastattelu.

Satu Silvo kertoo elämästään ravintolakonkurssin jälkeen 18:11
Satu Silvo muistelee, miten innostus näyttelemiseen lähti.

Lue myös:

    Uusimmat