Satu Mäkelä-Nummela tähtäsi maailmanennätyksen, mutta jäi ilman olympiapaikkaa – "Finaali loppui kuin kananlento"

Satu Mäkelä-Nummela sijoittui viidenneksi haulikkolajien maailmancupin finaalissa Meksikon Acapulcossa. Sijoitus oli suomalaiselle pettymys, sillä se ei riittänyt Tokion 2020 olympialaisten maapaikkaan.

–  Finaali loppui kuin kananlento. Harmittaa! Hän kuvasi Suomen Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

–  Muutama kiekko meni omalla rytmillä, mutta muuten rytmi vaihteli liikaa. Ei vaan lähtenyt, kun olisi tarttenut.

Aiemmin maanantaina Mäkelä-Nummela ampui naisten trapin peruskilpailun ME-tuloksen. Hän rikkoi peruskilpailussa 123 kiekkoa. Orimattilalainen tähtäsi kilpailussa neljä puhdasta 25 kiekon sarjaa. Tulos 123 koostui sarjoista 25+25+23+25+25.

–  Kaksi hyvää päivää oli, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. ME on toki hieno juttu, Mäkelä-Nummela summasi.

San Marinon Alessandra Perilli ja Italian Federica Caporuscio jakoivat edellisen ME-tuloksen 122. Perilli ampui ennätystuloksen viime vuonna maailmancupissa ja Caporuscio viime kesän EM-kisoissa.

Mäkelä-Nummela kohensi viime vuonna ampumaansa omaa ennätystään kahdella kiekolla.

Acapulcossa olympiamaapaikan Tokioon nappasivat finaalin voittanut Italian Jessica Rossi ja kolmanneksi sijoittunut Kiinan Deng Weiyun. Toiseksi sijoittuneella Australian Laetisha Scanlanilla olympiamaapaikka oli jo hankittuna.