Mainos

Satu Mäkelä-Nummela sai Hollolassa sauman olympialaisiin – toisella suomalaisella selvä peli: "Oli aika erikoinen tilanne Satua vastaan"

Satu Mäkelä-Nummela selvitti tiensä kuuden ampujan finaaliin haulikkolajien maailmancupin trapissa Hollolassa. Mäkelä-Nummela voitti yhdestä finaalipaikasta käydyssä uusinnassa Marika Salmen ja sanmarinolaisen Alessandra Perillin.

Perilli putosi pelistä jo ensimmäisen kiekon ohilaukauksella, jonka jälkeen oli varmaa, että yksi suomalainen on finaalissa. Mäkelä-Nummela ja Salmi osuivat kumpikin toiseen kiekkoon, ampuivat kumpikin kolmannen ohi, ja Salmi vielä neljännen ohi.

–  Lähellä kävin taas. Oli aika erikoinen tilanne ampua Satua vastaan.

Viime vuonna Salmi voitti maailmancupin kilpailun Tucsonissa. Tänä vuonna hän arvioi tulostasonsa jääneen polkemaan paikoilleen.

–  Minun osaltani olympiapaikan metsästys siirtyy ensi vuoteen, Salmi kuvasi.

Syyskuun EM-kisajoukkueeseen Italiaan hän ei mahtunut, sillä Mäkelä-Nummelan lisäksi trioon kuuluvat Noora Antikainen ja Mopsi Veromaa. Ensi kevään EM-kisoissa Ranskassa on jaossa trapiin vielä yksi olympiapaikka.

Olympiapaikka kolmen kauppa

Peruskilpailun ampumiseensa Mäkelä-Nummela ei ollut tyytyväinen, mutta taisteli silti itselleen mahdollisuuden saavuttaa kotikisoista olympiapaikka. Hänen tuloksensa oli 110, kun maaliskuun ME-sarjassaan hän rikkoi 123 kiekkoa. Tulostaso jäi muutenkin totutusta, sillä naisten paras ampui rikki 112 kiekkoa.

Kello 18 alkavassa finaalissa on jaossa kaksi olympiapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Mäkelä-Nummelan lisäksi finaalissa ampuvat Australian Laetisha Scanlan ja Penny Smith, Venäjän Darja Semjanova, Kiinan Wang Xiaojing ja Italian Fiammetta Rossi. Mäkelä-Nummelan lisäksi olympiapaikkoja tavoittelevat Smith ja Semjanova, sillä Kiinalla ja Italialla on jo naisten trapiin jo maksimimäärä eli kaksi olympiamaapaikkaa. Scanlan on jo Tokio-paikan hankkinut.

Finaalissa kaikki ampuvat ensin 25 kiekkoa, jonka jälkeen heikoin joutuu sivuun. Sen jälkeen jatketaan viiden kiekon sarjoissa, ja aina huonoin putoaa pois. Lopuksi kaksi parasta ratkaisee voiton 10 kiekolla.

Mäkelä-Nummela on olympiavoittaja Pekingin 2008 kisoista. Hän tähyää pääsyä neljänsiin peräkkäisiin olympialaisiin.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja