Satu Mäkelä-Nummelan olympialaisille karmea päätös – slovakkiampuja vei ME:n mykistävällä tuloksella

Satu Mäkelä-Nummela jäi kauas finaalipaikasta trap-ammunnan peruskilpailussa Tokion olympialaisissa. Suomalainen jäi 24. sijalle rikottuaan 113 kiekkoa 125:stä.

Mäkelä-Nummelan toinen kilpailupäivä Tokiossa sujui ensimmäistä heikommin. Avauspäivänä keskiviikkona hän rikkoi 70/75 kiekkoa, mutta toisena päivänä torstaina suomalainen teki huonoimmat sarjansa. Torstain ensimmäisellä sarjallaan Mäkelä-Nummela sai tuloksekseen vain 21 kiekkoa 25:stä ja päätössarjallaan 22 kiekkoa 25:stä.

113 kiekkoa koko peruskilpailussa rikkoneen Mäkelä-Nummelan taakse peruskilpailussa jäivät vain Ranskan Melanie Couzy ja Guatemalan Adriana Ruano Oliva, joiden kummankin yhteistulos oli 110.

Peruskilpailun paras oli uuden maailmanennätyksen tehnyt, täydet 125 osumaa sihdannut Slovakian kaksinkertainen olympiahopeamitalisti Zuzana Stefecekova. Aiempi naisten ME oli Satu Mäkelä-Nummelan 123, jonka suomalainen oli ampunut Meksikon Acapulcossa vuonna 2019.

Trapissa finaaliin pääsee kuusi urheilijaa, ja Tokiossa loppukilpailuun vaadittiin 120 kiekon tulos.

Mäkelä-Nummela on trapin olympiavoittaja ensimmäisistä olympiakisoistaan Pekingistä 2008. 24:s tila on hänen huonoin olympiasijoituksensa – Lontoossa vuonna 2012 hän oli seitsemäs ja Rio de Janeirossa vuonna 2016 kymmenes.

Lue myös:

    Uusimmat