Sattuman kautta komedienneksi päätynyt Sanna Stellan palaa draaman pariin – Syke-sarjan kulisseissa tapahtui yllättävä käänne

5:25
Miten hetkessä eläjä pystyy luotsaamaan kymmenhenkistä uusioperhettä? Katso Sanna Stellanin haastattelu videolta!

Sanna Stellan päätyi rakastetuksi komedienneksi sattuman kautta. Nyt näyttelijä tekee paluun draaman puolelle mutta myös koulun penkille. Stellan kertoi elämästään ja komedian tekemisestä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Näyttelijä Sanna Stellan on tullut suurelle yleisölle tutuksi erityisesti komedioiden puolelta, vaikka hän on tehnyt töitä myös draamatuotannoissa.

Komiikan pariin Stellan päätyi hieman sattumalta, kun hän Teatterikorkeakoulussa opiskellessaan esitti sydänkohtauksesta toipuvaa vanhaa naista. Stellanin roolihahmo istui pyörätuolissa käsi omituiseen asentoon jumittuneena.

Yleisö nauroi hahmolle, mistä Stellan hieman loukkaantui. Esitys oli mennyt mönkään.

– Olen ollut pelle ihan lapsesta saakka, mutta kyllä mä hirveästi halusin olla varteenotettava näyttelijä, Stellan muisteli Viiden jälkeen -lähetyksessä.

Päästyään yli yleisön reaktiosta hän alkoi pohtia asiaa syvällisemmin. Tapauksen jälkimainingeissa Stellan alkoi opiskella stand up -komiikkaa.

Kun Sanna Stellan kertoi ystävilleen odottavansa esikoistaan, ystävät pitivät asiaa katastrofina, sillä näyttelijä ei ollut lapsirakkaan ihmisen maineessa. Nykyään Stellanilla on kymmenjäseninen uusioperhe. Miten vanhemmat saavat arjen sujumaan? Katso haastattelu yllä olevalta videolta!

Komiikka on vaikea laji

Komiikan sanotaan olevan vaikea laji. Stellan sanoo haasteiden johtuvan siitä, että eri asiat naurattavat eri ihmisiä ja monet aiheet ovat vaikeita.

Kaikki eivät myöskään ole luonnostaan hauskoja, jolloin hyvinkin kirjoitetun tekstin huumorista voi tulla puisevaa. Stellanista on tärkeää tehdä sellaista komiikkaa, mikä itseä oikeasti naurattaa.

– Siinä tilanteessa, kun rupeaa ajattelemaan, että tämä varmaan naurattaa noita, niin yleensä mennään kyllä mönkään.

Esiintyjälle komiikka voi tuottaa vaikeuksia, jos hän ei saa kiinni käsikirjoittajan huumorintajusta. Parhaimmillaan näyttelijän ja käsikirjoittajan huumorintajut osuvat yhteen, jolloin näyttelijä voi tuoda esitykseen oman kerroksensa.

Paluu Syke-sarjaan ja koulun penkille

Stellan näyttelee Syke-sarjassa, jossa hän oli mukana jo kolmisen vuotta sitten. Silloin pesti jäi lyhyeksi raskauden vuoksi.

– Hupsis humpsahdin taas raskaaksi. Ekana päivänä kuvauksissa tein testin ja sitten se vähän muuttui, Stellan naurahtaa.

Nyt Stellanin Ella-hahmo tekee paluun. Se on ollut näyttelijästä "fantastista", koska hän on päässyt tekemään aivan uudenlaisia kohtauksia ja draamaa pitkästä aikaa – ilman hauskuuttamista.

Koronakriisi on vaikuttanut paljon Stellanin työhön, kun esimerkiksi teatteriensi-iltoja on peruutettu. Samalla illoista on vapautunut aikaa muulle tekemiselle. Huhtikuussa Stellan aloittaa avoimessa yliopistossa filosofian opinnot.

 – Olen tosi pitkään toivonut, että voisin opiskella jotain ja filosofia on mua aina kiinnostanut. Mua kiinnostaa haastaa omaa ajattelua ja niitä omia laatikoita, mihin muut on mut laittanut ja mihin mä itse olen itseni laittanut.

Katso koko Viiden jälkeen -lähetys MTV-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja