Mainos

Satoja turisteja evakuoitu lomakohteesta Sisiliassa maastopalojen takia – Suomesta ei tehdä ryhmämatkoja alueelle

Sisiliassa satoja turisteja on evakuoitu rantakohteesta maastopalojen takia, uutisoi muun muassa brittilehti Telegraph.

Arviolta 700 turistia on evakuoitu varatoimena Trapanin kaupungin lähettyvillä sijaitsevasta lomakohteesta.

BBC:n mukaan kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut, mutta silminnäkijähavaintojen mukaan moni on joutunut pakenemaan, kun palot ovat levinneet rakennuksiin.

"Tuhannet ihmiset ja eläimet vaarassa"

Eteläisessä Italiassa riehuu tällä hetkellä useita maastopaloja. Italialaisen uutistoimisto Ansan mukaan pelastusviranomaisilla on ollut tiistai-illan jälkeen yhteensä reilut 1 100 maastopaloon liittyvää tehtävää koko maassa. Eniten tehtäviä oli Sisilian alueella ja toiseksi eniten eteläisen Apulian alueella.

Luonnonsuojelusäätiö WWF on myös varoittanut, että tuhannet ihmiset ja eläimet ovat vaarassa Etelä-Italiassa sijaitsevan tulivuori Vesuviuksen lähellä maastopalojen takia. Tulivuoren lähellä on otettu kiinni myös yksi ihminen epäiltynä tuhopoltoista, kertoo BBC.

Maastopaloja sammutetaan maalta ja ilmasta käsin. Palomiesten lisäksi paikalla on vapaaehtoisvoimia. Italian ympäristöministeri Gian Luca Galletti on kertonut, että armeijan virka-apujoukkojen kutsumista apuun pohditaan paraikaa.

Suomesta ei ryhmämatkoja alueelle

Suomesta ei tällä haavaa järjestetä ryhmämatkoja paloalueelle. On kuitenkin mahdollista, että alueella on omatoimimatkailijoita.

– Omaistiedusteluja tai muitakaan tiedusteluja ei toistaiseksi ole tullut ulkoministeriöön tai Roomaan suurlähetystöön, kertoo viestintäpäivystäjä Reetta Palojoensuu ulkoministeriöstä.

– Matkustusilmoituksia on tehty kaikkiaan 778 koko Italiaan, mutta ei ole tietoa kuinka paljon suomalaisia on juuri Sisilian alueella, Palojoensuu jatkaa. 

Metsäpalot ovat tähän vuoden aikaan yleisiä Italiassa. Ulkoministeriöstä neuvotaan seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita.

– Jos matkustaja on metsäpaloalueella tai aikoo matkustaa sinne lähettyville, on hyvä seurata paikallisten viranomaisten ohjeita. Metsäpaloalueella olevia kehotetaan olemaan yhteydessä myös omaisiin ja ystäviin Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.