Mainos

Satoja kuollut öljyputken räjähdyksessä Nigeriassa

Viranomaiset vahvistavat ainakin 200 ihmisen kuolleen öljyturmassa Lagosissa. Silminnäkijöiden mukaan kuolonuhreja saattaa olla jopa 700.

Sadat ihmiset ovat saaneet surmansa öljyputken räjähdyksessä Nigeriassa, kertoivat pelastustyöntekijät. Nigerian Punainen Risti arvioi kuolonuhrien määräksi 200-500, mutta myönsi, että heitä voi olla tätäkin enemmän.

Räjähdys tapahtui Nigerian suurimmassa kaupungissa Lagosissa sen jälkeen, kun öljyputkeen oli tehty reikä polttoaineen varastamista varten. Silminnäkijöiden mukaan tuntemattomat ihmiset puhkaisivat maan alla kulkevan putken ja täyttivät useita kuorma-autollisia polttoaineella ja poistuivat paikalta.

Räjähdys sattui, kun sadat paikalliset asukkaat ryhtyivät täyttämään omia muovikanistereitaan tuntemattomien varkaiden jälkeen.

Nigerian Punaisen Ristin pääsihteerin Abiodun Orebiyin mukaan mitään virallista lukua kuolonuhreista ei ollut. Hän kuitenkin arvioi, että heitä on 200-500.

- Tiedämme, että heitä on enemmän kuin 200. Puhumme sadoista. Emme tiedä varmasti onko luku 300, 400 vai 500, hän sanoi.

Sadat muut ihmiset loukkaantuivat räjähdyksessä ja sitä seuranneessa palossa.

Kuvernööri: Tapaus tutkitaan

Lagosin kuvernööri Bola Ahmed Tinubu vieraili onnettomuusalueella ja lupasi, että tapaus tutkitaan. Hän sanoi olevansa pahoillaan murhenäytelmästä.

Myös EU pahoitteli puheenjohtajamaa Suomen lausunnossa tapausta. EU esitti surunvalittelunsa Nigerian kansalle ja hallitukselle sekä onnettomuudessa kuolleiden omaisille ja ystäville.

Vastaavat varkaudet ovat yleisiä Nigeriassa, missä Lagos ja muut suuret kaupungit kärsivät jatkuvasta polttoainepulasta. Nigeria tuottaa Afrikan maista eniten raakaöljyä, mutta jalostettua polttoainetta sen täytyy tuoda maahan.

Myös usein aiemmin varkausyritykset öljyputkista ovat päättyneet tuhoisiin räjähdyksiin ja tulipaloihin. Edellisen kerran toukokuussa samankaltaisessa räjähdyksessä kuoli 200 ihmistä.

Lokakuussa 1998 öljyputken räjähdyksessä kuoli yli tuhat ihmistä ja sadat muut loukkaantuivat Jessessä Nigerjoen suistoalueella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.