Satelliittikuvat paljastavat: Tällaista kalustoa Venäjä on siirtänyt Valko-Venäjälle Ukrainan rajan tuntumaan

Satelliittikuvat paljastavat: Tällaista kalustoa Venäjä on siirtäny Valko-Venäjälle 0:38
Katso satelliittikuvat videolta!

Yksityinen yhdysvaltalaisyritys on tänään julkaissut satelliittikuvia, jotka paljastavat yksityiskohtia kalustosta, jota Venäjä on siirtänyt Valko-Venäjälle. Kuvat on otettu toissa päivänä.

Venäjän ja Valko-Venäjän on määrä pitää yhteinen sotaharjoitus 10.–20. helmikuuta. Nato on kutsunut sitä suurimmaksi joukkojen siirtelyksi sitten Kylmän sodan.

Maiden on tarkoitus harjoitella ”torjumaan hyökkäys liittonsa etelärajoja vastaan”.

Maxar Technologies -yhtiön satelliittikuvista selviää, että Valko-Venäjälle on toimitettu useita raketinheittimiä sekä hyökkäyslentokoneita kolmeen kohteeseen, jotka sijaitsevat lähellä Ukrainan rajaa.

Asiasta uutisoiva uutistoimisto Reuters ei ole pystynyt varmistamaan kuvien aitoutta. Reuters on tavoitellut sekä Venäjää että Valko-Venäjää kommentoimaan kuvia, mutta ei ole onnistunut tavoittamaan maiden edustajia kommentoimaan niitä.

Maxar Technologies sanoo, että kuvat ovat peräisin Yelskistä, Rechitsasta and Luninetsista. Kaikki sijaitsevat 50 kilometrin sisällä Ukrainan rajasta.

Satelliittikuvista Maxar Technologies tunnisti, että kuvissa on 15 Su-25 maavoimien tukeen tarkoitettua maataistelulentokonetta ja S-400 ilmatorjuntajärjestelmä Luninetsin lentokentällä.

Myös SS26-iskanderohjuksia ja useita raketinheittimiä näkyy kuvassa Yelskin alueelta.

Lauantaina Venäjän puolustusministeriö sanoi, että maa on lähettänyt Valko-Venäjälle juurikin Su-25-koneita ja S-400 ohjusjärjestelmän.

Sotilasliitto Nato on puolestaan sanonut, että harjoituksissa on mukana ydinasekelpoisia Iskander-ohjuksia.

Tilanne Ukrainan rajalla on ollut jo pitkään kireä, sillä Venäjä on keskittänyt Ukrainan rajoille 100 000 sotilasta. Yhdysvaltalaisen tiedusteluarvion mukaan Venäjä valmistautuu täysimittaiseen sotaan.

Lue myös:

    Uusimmat