Satelliittikuvat paljastavat Kiinan rakentavan merialueille "kuoleman kenttää" – Suomenkin hankkimalle F-35-hävittäjälle kävisi alueella nopeasti huonosti

Yhdysvaltalainen ajatushautomo on julkaissut satelliittikuvia, joiden mukaan Kiina on lisännyt dramaattisesti elektronisen sodankäynnin laitteistoa vesiväylien tuntumaan.

Asia on konkreettinen varsinkin Etelä-Kiinan merellä, jossa Pekingin saarella sijaitsevat Subi Reefin ja Fiery Cross Reefin tukikohdat ovat täyttyneet suurista viestintä- ja tiedonkeruulaitteistoista.

Ajatushautomo Center for Strategic and International Studiesin (CSIS) mukaan myös Hainanin ja Paracelin saarten välille on ilmestynyt paljon valvontaan ja häirintään tarkoitettuja sähköisiä laitteita.

Hainan on Kiinan eteläisin kohta.

Tunkeilijat voivat kokea yllättäviä

Mutta mitä tämä käytännössä oikein tarkoittaa?

CSIS:n mukaan yhdysvaltalainen sodankäyntikalusto voi kohdata alueella yllättäviä vaikeuksia esimerkiksi ilmassa tai vedessä kulkevan kalustonsa kanssa.

CSIS:n mukaan esimerkiksi dronet voitaisiin mahdollisesti pystyä hakkeroimaan, kaappaamaan ja kääntämään hallinnoijaansa vastaan. Myös laivojen navigointisignaaleja pystytään vääristämään ja viestintää häiritsemään.

Yhdysvaltojen käyttämän F-35-hävittäjän tulo alueelle voisi myös koitua kohtalokkaaksi, sillä sen tiedonjako ja kohteiden lukitseminen eivät toimi alueella välttämättä toivotulla tavalla.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, miltä alue näyttää ja miten kalustolle alueella voisi mahdollisesti käydä.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat