Satakuntalaismies kohteli lampaitaan julmasti ja aiheutti niille "pitkittynyttä kärsimystä, kipua ja tuskaa" – tuomittiin ehdolliseen ja määrättiin eläintenpitokieltoon

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut lammastilallisen 58-vuotiaan miehen eläinsuojelurikoksesta ja sivutuotelakirikkomuksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin viiden vuoden pituiseen lampaita koskevaan eläintenpitokieltoon.

Rikokset ajoittuvat loppuvuodesta 2018 loppuvuoteen 2019. Käräjäoikeus katsoo miehen pitämien lampaiden kärsineen muun muassa kylmistä ja märistä sekä eläimille sopimattomista pito-olosuhteista. Lampailla ei ollut puhdasta ja kuivaa makuupaikkaa, eivätkä ne saaneet riittävän ravinteikasta ravintoa. Lisäksi niiden vedensaanti oli laiminlyöty toistuvasti.

– (Tuomitun) menettely eläimiä kohtaan oli aiheuttanut eläimille pitkittynyttä kärsimystä, kipua ja tuskaa ja niitä oltiin kohdeltu julmasti. (Tuomitun) syyksi luettu eläinsuojelurikos on tavanomaista eläinsuojelurikosta moitittavampi, kirjoittaa käräjäoikeus tuomiossaan.

Väitettiin teurastaneen lampaita tainnuttamatta

Oikeus ei kuitenkaan katsonut, että mies olisi syyllistynyt törkeään eläinsuojelurikokseen. Syyttäjä vaati, että mies tuomitaan ehdolliseen vankeuteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja määrätään lampaita koskevaan eläintenpitokieltoon vähintään seitsemäksi vuodeksi.

Syyttäjän mukaan mies oli teurastanut lampaita ilman niiden tainnuttamista. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen tältä osin selvittämättömänä.

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lammastaloudella on suotuisat näkymät 2:03
Vuonna 2019 uutisoitiin, että lammastalous elää nousukautta Suomessa. Tilojen koko kasvanut ja lihantuotanto kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat