Sasu Salin sivaltaa piikin Espanjan joukkueen kohupelaajan suuntaan – arvioi Susijengin mahdollisuudet maailmanmestaria vastaan

5:15
Sasu Salin heittää piikin Espanjan ostopelaajan suuntaan.

Sasu Salin on ollut yksi Susijengin avainpelaajista, kun Suomi on edennyt EM-kisoissa puolivälieriin.

Helsingistä lähtöisin oleva Salin on pelannut vuodesta 2015 Espanjan liigassa, joten puolivälierävastus on miehelle tuttu.

– Olen varmaan pelannut kaikkia pelaajia vastaan, paitsi sitä uusinta espanjalaista Brownia vastaan, Salin sivaltaa piikin Espanjan joukkueen suuntaan.

Brown on todella kiistanalainen hahmo, sillä hän sai Espanjan kansalaisuuden ja maan edustusoikeuden vasta juuri ennen EM-kisoja, kun Espanjan liitto osti pelaajan maajoukkueeseen. Siirto on todella häikäilemätön, sillä Brownilla ei ole minkäänlaista sidettä Espanjaan. Kansainvälisen koripalloliitto FIBAn säännöissä tämä kuitenkin hyväksytään, eikä Brown ole suinkaan EM-turnauksen ainoa pelaaja, joka on ostettu vahvistamaan maajoukkueita. Esimerkiksi Slovenialla, Kroatialla, Puolalla ja Montenegrolla on riveissään rahalla sisään tuotu pelaaja.

Katso videolta, miten Salin ottaa kantaa ostopelaajiin. 

Salin arvioi videolla myös Suomen mahdollisuudet, ja nostaa esiin Espanjan heikkoudet. Suomen EM-turnauksen toisiksi paras pistemies kertoo myös, kuinka hyväksi hän tämänhetkisen Susijengin arvioi.

Neljännesvälierässä Suomi kaatoi jopa hieman yllättäen Kroatian huiman peliesityksen jälkeen. Kenties vielä isompaan sensaatioon ylsi Italia, joka lähetti turnauksen suursuosikki Serbian kotimatkalle. Italian valmentaja antoi voiton kunniaksi joukkueelle käyttöön oman luottokorttinsa juhlintaa varten. Salinilta kysyttiin, antoiko myös Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi oman luottokorttinsa Susijengin käyttöön.

Videolta näet, mitä Salin siihen vastasi.

Suomi kohtaa EM-puolivälierässä Espanjan tiistai-iltana.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja