Mainos

Sastamalan mopoautoilijoiden taposta epäilty vangittiin – kuva: piiloutui oikeudessa poliisilehden taakse

Sastamalassa tapahtuneesta tappokolarista epäilty 34-vuotias mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kahdesta taposta. Mies piiloutui oikeudessa lehden taakse.

Käräjäoikeus käsitteli vangitsemista suljetuin ovin. Salaista käsittelyä oli pyytänyt poliisi.

Miehen epäillään ajaneen tarkoituksella vastaan tullutta mopoautoa päin tila-autolla, aiheuttaen kyydissä olleiden 17-vuotiaiden nuorten kuolemat. Miehen tarkoituksena on kuulustelujen perusteella ollut itsemurha. Hän on kertonut luulleensa, että mopoauto olisi ollut isompi ajoneuvo.

– Hänen tarkoituksensa oli omien puheidensa mukaan törmätä rekkaan, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista kerto

Poliisi tutkii tapausta kahtena tappona, törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisin mukaan mies ei vastustanut vangitsemista.

Järkyttynyt tapahtuneesta

Tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoi, että mies on ollut järkyttynyt tapahtuneesta. Poliisin mukaan mies on käyttäytynyt asiallisesti kuulusteluissa.

Miehen kädet vapisivat oikeudessa silminnähtävästi.

Poliisin mukaan mies oli kolarin hetkellä lauantai-iltana 1,42 promillen humalassa. Hän ei saanut turmassa vakavia vammoja.

Ennen kolaria poliisi oli hälytetty miehen kotiin perheriidan vuoksi. Jo ennen kuin poliisipartio ehti paikalle, hänen perheenjäsenensä kertoi hätäkeskukseen miehen poistuneen kotoa autolla. Poliisi ei ole kertonut tarkemmin, mitä miehen kotona tapahtui ennen kuin tämä lähti rattiin.

Mies on aiemmin tuomittu muun muassa väkivalta- ja omaisuusrikoksista, liikennerikkomuksista ja rattijuopumuksista.

Juttua korjattu kello 13.44: Jutussa luki, että mies olisi jo vangittu. Oikeudessa päätetään vangittavaksi esitetyn miehen vangitsemisesta.

Päivitetty kello 15.54: Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.