Mainos

Mopoautokolarin aiheuttaja saapui oikeuteen vapisevin käsin: "Tarkoitus oli törmätä rekkaan"

Sastamalan kuolonkolarin aiheuttanut mies vangittiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.  

34-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta taposta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.  

Käräjäoikeus käsitteli vangitsemista suljetuin ovin poliisin pyynnöstä. Epäilty saapui oikeuteen peitellen kasvojaan aikakauslehdellä. Hänen kätensä vapisivat silminnähtävästi.  Poliisin mukaan mies ei vastustanut vangitsemista.  

Miehen kuljettaman tila-auton ja mopoauton kolarissa kuoli lauantaina kaksi 17-vuotiasta nuorta. Poliisin mukaan mies kertoi kuulusteluissa, että halusi surmata itsensä. Hän on kertonut luulleensa, että mopoauto olisi ollut isompi ajoneuvo.  

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista kertoi, että mies on ollut järkyttynyt tapahtuneesta.  

– Hänen tarkoituksensa oli omien puheidensa mukaan törmätä rekkaan, Nieminen kertoi oikeustalolla.

Tuomittu aiemmin puolisonsa ja lapsensa pahoinpitelystä

Miehellä aiempia väkivaltatuomioita. Mies on aiemmin tuomittu muun muassa puolisonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Lisäksi hänellä on useita tuomioita törkeistä rattijuopumuksista, rattijuopumuksista sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.  

Ennen kolaria poliisi oli hälytetty miehen kotiin perheriidan vuoksi. Jo ennen kuin poliisipartio ehti paikalle, hänen perheenjäsenensä kertoi hätäkeskukseen miehen poistuneen kotoa autolla. Poliisi ei tiistaina halunnut valottaa tarkemmin, mitä miehen kotona tapahtui ennen kuin tämä lähti rattiin.  

Poliisin mukaan mies oli kolarin hetkellä 1,42 promillen humalassa. Hän ei loukkaantunut turmassa vakavasti ja pääsi sairaalasta maanantaina. Oikeudessa hänellä ei ollut näkyviä vammoja.  

Tutkinnanjohtaja Niemisen mukaan turmalla oli useita silminnäkijöitä, joita kaikkia ei tiistaina ollut vielä kuultu. Myös onnettomuustutkintalautakunta tutkii tapahtunutta.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.