Mainos

Sasi lakkauttaisi työ- ja sisäministeriöt

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaan mielestä työ- ja sisäministeriöiden työt voitaisiin jakaa muille ministeriöille, jotta hallintoa saataisiin karsittua.

Kokoomuksen Kimmo Sasi olisi valmis lakkauttamaan työ- ja sisäministeriön.


Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas kansanedustaja Kimmo Sasi lakkauttaisi työ- ja sisäministeriöt. Sasi sanoi kokoomuksen puheenjohtajapaneelissa Joensuussa, että valtion pitäisi näyttää esimerkkiä kunnille hallinnon karsimisesta.

Sasin mielestä työministeriön tehtävät voidaan hyvin jakaa työllistämis- ja tukitoimien sekä työnvälitystoimien osalta kauppa- ja teollisuusministeriölle ja sosiaalisten tulonsiirtojen ja työsuojelun osalta sosiaali- ja terveysministeriölle. Koulutukseen liittyvät tehtävät voitaisiin siirtää opetusministeriölle.

- Varsinkin työllistämis- ja työllisyyskoulutusrahojen käyttö varmasti tehostuisi, kun niiden hallinto olisi ammattiministeriössä, Sasi perusteli.

Sisäministeriön tehtävät voitaisiin Sasin mielestä siirtää alue- ja kuntapolitiikan osalta valtiovarainministeriöön, "jottei näistä asioista tarvitse jatkuvasti vääntää kättä valtioneuvoston sisällä". Poliisiasiat voitaisiin siirtää oikeusministeriölle ja rajavartiotehtävät ja pelastustehtävät puolustusministeriölle.

-Ruotsissa ja Saksassa on tehty keskushallintouudistuksia. Ruotsissa perustettiin elinkeinoministeriö erityisesti tarkoituksena työllistämispolitiikan tehokkuuden lisääminen, Sasi huomautti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.