Mainos

Sars-testi pian käyttöön?

Sars-keuhkokuumetesti saattaa tulla lähipäivinä terveydenhoitohenkilökunnan käyttöön.

-

Yhdysvaltalaisen CDC-tutkimuskeskuksen kehittämä testi on paraikaa hyväksyttävänä liittovaltion elintarvike- ja lääkintöhallituksessa. Yhdysvaltain terveysministeri Tommy Thompsonin mukaan virustartunnasta kertova testi saatetaan saada käyttöön jo viikossa. Jos testi hyväksytään, se annetaan tutkijoille ja laboratorioille käyttöön maailmanlaajuisesti.

Sars-keuhkokuumeeseen arvioidaan kuolleen ainakin 170 ihmistä eri puolilla maailmaa. Epidemia jatkaa yhä leviämistään mm. Singaporessa, Etelä-Koreassa ja Kanadassa.

Tänään on uutisoitu ainakin neljästä uudesta sars-tapauksesta Hongkongissa. Paikalliset viranomaiset kertoivat myös tautitapausten määrän kasvaneen. Sarsiin on menehtynyt Hongkongissa tähän mennessä yhteensä 69 ihmistä ja yli 1 300 kantaa virusta.

Taiwan lupaa palkkion

Taiwan lupaa rahapalkkioita sars-keuhkokuumeeseen liittyvistä vihjeistä. Maan terveysvirasto on luvannut 2 500 Taiwanin dollaria eli noin 65 euroa kaikille, jotka antavat viranomaisille vihjeen uudesta sars-tapauksesta.

Taiwanissa on nyt 29 todennäköistä sars-tapausta, mutta kukaan ei ole menehtynyt tautiin. Sarsin uskotaan kulkeutuneen Taiwaniin Etelä-Kiinasta.

Kiinasta palaamassa ollut taiwanilaismies sai tällä viikolla noin 1 500 euron sakot, koska hän ei suostunut lämpötilansa mittaamiseen Taipein lentokentällä.

Sars-tapausten määrä voidaan tarkistaa Pekingissä

Maailman terveysjärjestö WHO on syyttänyt toistuvasti Kiinaa todellisen tilanteen peittelystä. Kiinan uusi presidentti Hu Jintao onkin määrännyt terveysviranomaiset lopettamaan kaikki mahdolliset sars-epidemian peittely-yritykset.

Hu myönsi China Daily -lehden mukaan, että taistelusta sars-epidemiaa vastaan tulee pitkä ja vaikea. Samalla hän vaati kaikkia viranomaisia tiedottamaan tarkasti epidemiasta ja pitämään kansan tilanteen tasalla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kansanterveyslaitoksen Sars-sivut
(Seitsemän uutiset 18.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.