Särkänniemen delfinaario suljetaan – näytöksiä ei enää pidetä

Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus on päättänyt, että yhtiö lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkee delfinaarion.

Nyt delfinaariossa keskitytään eläinten siirtoon liittyviin valmisteluihin, eikä näytöksiä enää pidetä. Liiketoiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta.

Vaikka asiakastyytyväisyys on Särkänniemen tiedotteen mukaan yhä korkea, huvipuisto pitää päätöstä välttämättömänä.

– Delfinaariotoiminnan taloudellinen kannattamattomuus ja yleinen asenneilmaston muutos eivät ole uusia ilmiöitä vaan ne ovat kehittyneet vuosien kuluessa, sanoo Tampereen Särkänniemi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

– Ensisijaista on nyt, että eläinten loppuelämä turvataan parhaalla mahdollisella tavalla.

Delfinaarioliiketoiminnan muutosselvityksen yhteydessä käytiin delfinaariohenkilökuntaa koskeneet yt-neuvottelut. Näiden neuvotteluiden päätöksenä kaikille työntekijöille tarjotaan korvaavaa työtä.

Särkänniemen delfinaariossa on tällä hetkellä neljä pullokuonodelfiiniä, jotka tullaan siirtämään eurooppalaisten yhteisesti hyväksyttyjen eläinhoitovaatimusten mukaisesti toimivaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen.

Selvitys uudesta paikasta on käynnissä, ja delfiinit siirtyvät uuteen paikkaan kevään 2016 aikana.

– Selvityksistä huolimatta tiedossamme ei ole delfiineille sellaista luotettavaa "vanhainkotivaihtoehtoa", jota on ehdotettu keskusteluissa. Sosiaalisille eläimille parasta on sijoittua muiden eläinten joukkoon, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Särkänniemi on etsinyt yhteistyökumppanin, joka aloittaa delfinaarion rakennuksessa kokonaan uuden toiminnan vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja