Mainos

Sarjakuristajan epäillyn murhan tutkinta valmis – myönsi kuristaneensa naisen, kiistää murhan

3:01

Sarjakuristajana tunnettua Michael Maria Penttilää koskeva rikostutkinta on päättynyt. Penttilää epäillään murhasta, ja hän on tunnustanut syyllistyneensä henkirikokseen.

Video: Sarjakuristajan rikoshistoria on pitkä ja synkkä

– Ensimmäisessä kuulustelussa Penttilä kiisti asian jyrkästi. Toisessa kuulustelussa esitetyn näytön jälkeen hän myönsi olleensa 13. huhtikuuta uhrin asunnolla ja tappaneensa uhrin kuristamalla. Penttilä pitää tekoa kuitenkin tappona. Juttuun liittyvän runsaan salassapitovelvoitteen vuoksi teon yksityiskohdista ei voi kertoa enempää, rikoskomisario Kirsi Kanth kertoo poliisin tiedotteessa.

Rikos paljastui 4. toukokuuta, ja jo seuraavana päivänä ensimmäiset viitteet kytköksistä Penttilään.

– Kun epäily sai vahvistusta, Penttilän kotiin suoritettiin etsintä 6. toukokuuta. Hänet tavattiin kotoaan ja otettiin kiinni, Kanth kertoo.

– Uhri on yksin asunut 52-vuotias nainen, joka löytyi kuristettuna omasta kodistaan. Tekopäiväksi on vahvistunut 13. huhtikuuta. Rikosnimikkeenä on ollut murha esitutkinnassa ilmi tulleen vakaan harkinnan, teon ilmeisen raakuuden ja tekijän osoittaman julmuuden vuoksi, kertoo tutkinnanjohtaja, Kanth kertoo.

Poliisi pyysi toukokuussa yhteydenottoja henkilöiltä, jotka olivat joutuneet tai epäilivät joutuneensä Penttilän heihin kohdistaman rikoksen uhriksi. Penttilän tiedetään yrittäneen ottaa yhteyttä useisiin naisiin, mutta yhtään esitutkintaan tai laajempaan selvitykseen johtanutta ilmoitusta ei ole tehty. Poliisi ei näin ollen epäile tapahtuneen muita rikoksia.

Viranomaiset ottavat ilmoituksia kuitenkin yhä vastaan ilmoituksia sähköpostiosoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.