Mainos

Sarjakuristaja Michael Penttilä pysyy vangittuna – perusteluna rikoksen jatkamisvaara

Sarjakuristaja Michael Penttilä pysyy edelleen vangittuna. Käräjäoikeus perustelee Penttilän vangittuna pitämistä rikoksen jatkamisvaaralla.

Rikosten jatkamisvaara:

Jatkamisvaaran arvioinnissa aikaisempi rikollisuus ja mahdollinen tekojen nopea uusiminen on usein ratkaisevaa. Jatkamisvaara ei kuitenkaan täyty pelkän entisyyden perusteella. Tulkinnanvaraista on kuitenkin ollut se, onko nyt käsillä olevan rikoksen oltava laadultaan samanlainen, kuin aikaisemmat rikokset, joilla pidättämistä nyt perustellaan. Selvintä jatkamisvaaran olemassaolo on esim. silloin, kun tekijä itse ilmaisee kostoaikeensa tai muuten jatkavansa rikosten tekemistä.

Lähde: http://www.laki24.fi

Helsingin käräjäoikeudessa on tänään käsitelty tapausta, jossa Penttilä oli syyttäjän mukaan yrittänyt olla yhteydessä alaikäiseen uhriin ja pyrkinyt sisään tämän asuntoon uhrin ollessa yksin kotona.

Syyttäjän mukaan Penttilällä oli yksityiskohtainen suunnitelma tavata uhri ja tapaamisen yhteydessä joko tappaa tämä kuristamalla tai ainakin pahoinpidellä tämä tajuttomaksi.

Syyttäjä vaatii Penttilälle neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Penttilä on kiistänyt syytteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.