Mainos

Sarjakuristajan syytteiden käsittely jatkuu hovissa maaliskuussa – syyttäjän mukaan mies valmisteli naapurintytön kuristamista

Sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tuoreimpia syytteitä käsitellään maaliskuussa Helsingin hovioikeudessa. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi heinäkuussa hänen syytteensä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta näytön puutteessa.

Hovioikeus myönsi jatkokäsittelyluvan käräjätuomiosta valituslupaa hakeneelle syyttäjälle, jonka mukaan mies valmisteli 17-vuotiaan naapurintytön kuristamista ja yritti tunkeutua tytön asuntoon.

Syksystä 2015 alkaen hovioikeuteen on tarvittu jatkokäsittelylupa, jos syytetty on tuomittu alempaan kuin kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet törkeään henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Oikeuden mukaan asiasta ei ollut riittävää näyttöä. Mies on tuomittu vuosikymmenten varrella useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on esimerkiksi kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.