Sarjakärkeen nousseen Ilveksen sensaatiomainen nollaputki katkesi – kesti peräti 517 minuuttia

Ilves ja sen maalivahti Mika Hilander piti maalinsa puhtaana viisi täyttä ottelua tämän kauden jalkapalloliigassa, mutta joukkueen kuudennessa ottelussa tiistaina Hongan Juha Hakola onnistui maalinteossa 67. minuutilla.

Honka pelasi viimeiset 20 minuuttia vajaalla Henri Aallon saatua toisen varoituksen. Ilves hyödynsi ylivoiman, kun keskikenttäpelaaja Jair puski 89. minuutilla 1–1-tasoituksen.

–  Aalto sai toisen kortin tilanteesta, jossa en nähnyt mitään erikoista. Se harmittaa. Punaisen jälkeen puolustettiin boxia hyvin lähes loppuun saakka, erikoistilanteesta Ilves lopulta onnistui, sanoi Hongan valmentaja Vesa Vasara.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss oli lopulta tyytyväinen yhteen pisteeseen. Joukkue jatkaa tappioitta liigassa.

–  Sapettaa aina, kun menee maali omiin. Ja nyt tilanne sössittiin vielä itse urakalla, tehtiin perusvirheitä, sanoi Wiss.

Näin Ilveksen nollaputki kesti 517 minuuttia, mikä on Ilveksen seuraennätys. Edellinen oli 506 minuuttia vuodelta 1991. Liigaennätys on HJK:n 961 minuuttia vuodelta 2014.

VPS tasasi pisteet HJK:n kanssa 1-1 numeroin ja tiistain kolmannessa ottelussa Inter karkasi RoPSilta ensimmäisen seitsemän minuutin aikana tekemällä kaksi maalia, asialla Timo Furuholm ja Miro Tenho. Filip Valencic täydensi kotijoukkueen riemun 3–0-voitossa. Inter on viidentenä pisteen päässä HJK:sta, ja turkulaisten kanssa samoissa pisteissä on myös Honka. Seitsemästä pelistään kaksi voittanut RoPS on yhdeksäntenä.

Alla olevilla videoilla muiden otteluiden koosteet.