Sari Havas: Kirjahyllyssäni on myös eroottisia teoksia

Näyttelijä Sari Havas kertoo kirjahyllynsä kätkevän sisäänsä palan hänen elämäänsä. Kirjahylly paljastaa Havaksen opiskelleen muun muassa parisuhdeterapiaa.

Kirjapiirin viidennessä jaksossa näyttelijä Sari Havas, 51, esittelee kirjahyllynsä sisällön. Hän kertoo kirjahyllynsä olevan kotoisin lapsuudenkodistaan, mutta hyllyllä on vielä pidempi historia. Se on alun perin hänen isänsä lapsuudenkodista.

– Hyllyä ei mitenkään raaski heittää pois. Tämä on sympaattinen ja suloinen pieni kirjahyllykkö, joka kätkee sisäänsä jonkin verran elämääni, Havas toteaa.

Havaksella on paljon sellaisia kirjoja, jotka liittyvät hänen näyttelijän työhönsä. Hyllystä löytyy esimerkiksi Raija Orasen Puhtaat valkeat lakanat ja Pirkko Saision Kuume. Milan KunderanOlemisen sietämätön keveys teki näyttelijään lähtemättömän vaikutuksen. Hän kertoo itkeneensä kirjan loppuessa, koska teos oli niin vaikuttava.

– On ihanaa, kun kirja nappaa mukaansa. Silloin odottaa vaan, milloin tästä todellisuudesta pääsee sen kirjan mukaan.

Näyttelijä pohtii, ettei muista, mikä oli hänen ensimmäinen kirjansa. Hän jää kuitenkin lapsuudenaikaisia kirjoja tutkiessaan miettimään, miten sivuja selatessaan muistaa oman isän tai äidin äänen, kun he ovat lukeneet kyseisiä kirjoja. Näyttelijättären kirjahyllystä löytyy runsaasti myös seksuaalisuutta käsitteleviä kirjoja.

– Olen opiskellut myös parisuhde- ja seksuaaliterapiaa, minkä takia minulla on erilaisia seksuaalisuudesta kertovia kirjoja. On tässä nyt muitakin, kuten Naisen nautinto ja Naisen seksuaalisuus. Täällä ihan alimmaisena on kirja, mitä olen itse ollut kirjoittamassa, 2000-luvun Decamerone. Tähän pyydettiin naisilta seksuaalisuutta käsitteleviä tekstejä. Kirjaan kirjoittivat muun muassa Rosa Liksom, Outi Mäenpää ja Sofi Oksanen.

Katso uusin Kirjapiiri-jakso

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat