Sarah tarttui veitseen ja pelasti tukehtuvan poikaystävänsä uskomattomalla tavalla: "Hän on ehdottomasti sankari"

0:44

Kun Sarahin miesystävä meinasi tukehtua pihvinpalaan, Sarah teki nopean päätöksen: hän tarttui taittoveitseen ja leikkasi rakkaansa kurkkuun hengitysaukon.

"Hän kuolisi kuitenkin". Näin Sarah Glass ajatteli, kun päätyi kokeilemaan riskialtista toimenpidettä miesystävälleen. Kätilönä työskentelevä Glass pelasti Izak Besterin hengen leikkaamalla tälle uuden hengitysaukon, kertoo Stuff-sivusto.

Yllä olevalta videolta saat oppia elintärkeitä elvytysneuvoja tukehtumistilanteeseen!

"Luulen, että kuka vain pystyisi tekemään sen"

Bester alkoi osoittaa tukehtumisen oireita ystäviensä luona grillijuhlissa. Glass yritti lyödä miestä selkään, mutta se ei auttanut: Baster muuttui kasvoiltaan ensin purppuraiseksi ja sitten mustaksi.

Ystävät yrittivät Heimlichin otetta mieheen, mutta turhaan. Lopulta Besterin sydän pysähtyi.

Glass teki nopean päätöksen hätätrakeostomiasta: hän tarttui taittoveitseen ja leikkasi Besterin kurkkuun, aataminomenan alapuolelle hengitysaukon. Lienee sanomattakin selvää, että kyseinen toimenpide on hyvin vaarallinen, eikä sitä pitäisi kokeilla, jos ei tiedä, mitä tekee.

Bester olisi voinut saada aivovaurion

Ystäväperheellä oli kotonaan lääketieteellisiä tarvikkeita, kuten happilaitteet, joilla Besterin henki turvattiin. He elvyttivät miestä puoli tuntia.

Lääkäreiden mukaan ilman happea Bester olisi voinut saada aivovaurion. Bester pidettiin koomassa kolmen päivän ajan. Hän toipuu kokemuksesta täysin.

Glass uskoo, ettei ole mikään sankari.

– Luulen, että kuka vain pystyisi tekemään sen, jos he katsoisivat ihmistä, josta välittävät, ja se olisi ainoa asia, joka pitäisi tuon ihmisen hengissä, Glass pohtii.

Miesystävä on eri mieltä.

– Hän on ehdottomasti sankari – se on uskomatonta, mutta jos olisin kuollut tai saanut aivovaurion, hän olisi kantanut sitä mukanaan koko loppuelämänsä ajan, Bester itse kommentoi.

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja