Sara Mellerin mielestä seksuaalisuutensa haltuun ottaneisiin naisiin kohdistetaan vielä tänäkin päivänä häpäisyä: "Liitän Kikan bimbo-määrittelyn siihen"

Näyttelijä Sara Melleri rakasti näytellä Kikkaa vaikeinakin hetkinä 1:21
Katso videolta, mitä Sara Melleri ajattelee Kikan vaikeimpien hetkien näyttelemisestä.

Kikka!-elokuvan pääosan esittäjä Sara Melleri piti Kikkaa julkisen imagonsa tiedostavana ihmisenä.

Näyttelijä Sara Melleri nähdään 12. lokakuuta ensi-iltansa saaneen Kikka!-elokuvan pääosassa. Melleri piti Kikkaa, eli Kirsi Siréniä, roolityönsä perusteella hyvin sydämellisenä ihmisenä.

– Hän kohtasi kaikki ihmiset avosylin. Teki kovasti töitä, oli määrätietoinen ja kunnianhimoinen. Sitä ei mielestäni kovin usein liitetä häneen, että hän oli tietoinen julkisesta imagostaan ja piti erillisenä koti-Kirsin ja julkisen seksipommi-imagon. Hän halusi myös muuttua ja kasvaa artistina, mutta ehkä hänelle ei suotu oikein tilaisuutta siihen, Melleri kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 12. lokakuuta.

Mellerin mielestä naisiin, jotka ovat ottaneet seksuaalisuutensa haltuun ja nauttineet itsestään, kuten Kikka teki, on aina liittynyt häpäisyä.

– Tänäkin päivänä. Liitän Kikan bimbo-määrittelyn siihen, Melleri sanoi.

Kikan elämä oli menestyksen lisäksi aikamoista vuoristorataa: uupumusta, äänihuulileikkaus ja alkoholiongelma. Suomessa ei ole juurikaan aiemmin näytetty elokuvassa naisen alkoholiongelmaa tai ainakin se on hyvin harvinaista. Melleri ei kuitenkaan ajattele asiaa sukupuolen kautta.

Katso alla olevalta videolta, miltä Sara Melleri näyttää Kikkana!

Näin näyttelijä Sara Melleri muuntautuu 90-luvun laulajatähti Kikaksi! 0:18
Sara Melleri muuntautui Kikaksi!

– Alkoholismi on Suomessa aika yleinen ongelma. Haluaisin siirtää katseen yksilöstä yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja siihen, miten suhtaudumme alkoholismiin sairautena ja miten stigmatisoitu se on. Meillä pitäisi olla resursseja siihen, että ihmiset pääsisivät matalalla kynnyksellä hoitoon ja heitä kohdeltaisiin kunnioittavasti sairaudesta riippumatta. Siihen liittyy vielä valtavasti häpeää, ja varsinkin naisen riippuvuuteen liittyy todella paljon häpeää. Niin kauan, kun ongelma on näin vahvana yhteiskunnassa, niin kauan sitä tulee käsitellä myös taiteen keinoin.

Melleri sai ensikosketuksen Kikan musiikkiin jo noin 5-vuotiaana, kun näki ensi kertaa Mä haluun viihdyttää -musiikkivideon.

– Se on varmasti ensimmäinen musiikkivideo, jonka olen koskaan nähnyt ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Muistan sen erittäin hyvin, ja siksi tuntuu ihmeelliseltä ja merkitykselliseltä, että olen nyt saanut näytellä Kikkaa tässä elokuvassa. Olen myös leikkinyt häntä pienenä.

Katso Sara Mellerin koko haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa alla olevalta videolta.

Erikoishaastattelussa Sara Melleri 15:26
Sara Melleri on kiintynyt Kikkaan ja on aina hänen puolellaan. 

Lue myös:

    Uusimmat