Sara Lappalaiselta huomio kisajärjestelyistä – otti asian puheeksi kulisseissa ennen mestaruusjuoksuaan: "Tämä on historiaa"

Tuplamestari Sara Lappalaiselta loppuvat melkein sanat: "Aika mieletöntä" 1:03
Tuplamestari Sara Lappalaiselta loppuvat melkein sanat: "Aika mieletöntä"

Sara Lappalainen varmisti Kalevan kisojen tuplamestaruuden, kun hän pesi loppukiritaistossa kilpailijansa naisten 800 metrillä.

Lappalainen, Eveliina Määttänen ja Veera Mattila olivat loppusuoralle lähdettäessä aivan tasatahdissa, mutta kokenut Lappalainen osoitti vahvuutensa. Hän nappasi jo kahdeksannen peräkkäisen mestaruutensa 800 metrillä.

Katso Sara Lappalaisen haastattelu pääkuvan videolta!

Lappalaisen voittoaika oli 2.04.00. Määttänen venytti toiseksi, Mattila oli lopulta kolmas.

Erilaisten terveysvaivojen kanssa paininut Lappalainen avasi kisakautensa vasta Lahdessa. Hänen paluunsa oli väkevää katsottavaa. 31-vuotias juoksija voitti SM-kultaa myös 1500 metrillä.

Perjantaina voitetun tonnivitosen jälkeen Lappalainen jäi melkein sanattomaksi, niin tunteikas paluu hänelle kaikkien vaikeuksien jälkeen oli. Sunnuntaina tunne oli niin ikään läsnä.

– Vielä vähemmän sanoja. On tämä kyllä aika mieletöntä, Lappalainen kommentoi MTV Urheilulle.

– Olin luottavainen. Se 1500 metrin kisa kertoi minulle, että olen hyvässä kunnossa. Vähän jännitti se starttien puute.

Lappalainen jakoi vuolaasti tunnustusta Määttäsen ja Mattilan suuntaan.

– Olen äärettömän iloinen, että olemme saaneet tällaista kilpailua Suomeen. Mä olen aika väsynyt siihen, että täällä yksikseni jolkottelen. Nyt tytöt pistävät noin kovin kampoihin, niin se on ihan uskomatonta.

Kalevan kisat päätettiin melko harvinaiseen tapaan naisten 800 metrin kilpailuun. Lappalainen oli laittanut asian merkille.

– Sanoin, että tytöt, tämä on nyt historiaa, ei ole varmaan koskaan Kalevan kisoissa päätöslajina juostu naisten kasia, että mennään nauttimaan.