Camilla Richardsson latasi huiman ennätysparannuksen 5000 metrillä – voitosta tiukka kamppailu

Camilla Richardsson juoksi hienosti uuden oman ennätyksensä 15.16,71 EM-kisojen 5000 metrillä. Richardssonin sijoitus oli kymmenes.

Suomalainen jakoi voimansa fiksusti ja paransi edellistä ennätystään peräti 14 sekuntia. Suomalainen oli silminnähden tyytyväinen juoksunsa jälkeen.

– Kyllä mä olen tiennyt kesän aikana, että tällaisia tuloksia on mahdollista juosta. Kun oli kymppi maanantaina, niin ajattelin, että katsotaan miten menee. Olin vissiin palautunut, Richardsson sanoi hymy korvissa Ylöen haastattelussa.

– Oli yllättävän hyvät jalat. Alusta lähtien tunsin, että tästä tulee hyvä, Richardsson ruoti illan juoksuaan.

Kisassa oli mukana myös Suomen Ilona Mononen, joka sijoittui 18:nneksi ajalla 16.10,97. 

Kilpailun voitosta nähtiin aivan huikea kamppailu. Turkkia edustava Yasemin Can lähti karkumatkalle kolmen tuhannen metrin kohdalla, mutta kotiyleisön kannustama Saksan Konstanze Klosterhafen ei päästänyt karkulaista liian kauas, vaan otti hänet kiinni neljän ja puolen kilometrin kohdalla. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessa saksalaisen vauhti alkoi purra, ja Can tippui kyydistä.

Klosterhafen juoksi voittoon koko stadionin juhliessa EM-kultaa villisti. Voittoaika oli 14.50,47. Can oli toinen ja Ison-Britannian Eilish McColgan kolmas.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja