Lähes vuoden sivussa ollut Sara Lappalainen herkistyi haastattelussa: "Nyt ei luovuteta jumalauta"

Lähes vuoden sivussa ollut Sara Lappalainen herkistyi haastattelussa: "Nyt ei luovuteta jumalauta" 1:02
Katso videolta Sara Lappalaisen tunteikas haastattelu.

Sara Lappalainen teki paluun kilparadoille perjantaina Kalevan kisoissa, kun hän juoksi voittoon naisten 1500 metrillä. Lappalainen oli edellisen kerran kilpaillut viime vuoden syyskussa Ruotsi-ottelussa.

Katso pääkuvan videolta Sara Lappalaisen tunteikas haastattelu. 

Perjantain kilpailussa nähtiin mieletön suoritus, kun koko matkan kärkiporukassa juossut Lappalainen räväytti viimeisellä sadalla metrillä hurjan kirin ja vei Suomen mestaruuden ajalla 4.13,70. 

– Ei pysty sanoiksi pukemaan. En suoraan sanottuna tiedä tällaisten juttujen jälkeen, miten tämä on mahdollista. Tämä menee todella korkealle, Lappalainen sanoi MTV Urheilulle.

Kaksi vuotta sitten Tokion olympiakisoissa 1500 ja 800 metrin Suomen ennätykset juossut Lappalainen on kokenut viime aikoina kovia. Useat terveysvaivat ovat olleet kestävyysjuoksijan kiusana.

– Kaikki on mennyt koko ajan niin pieleen, kuin voi mennä ja olen ollut todella sairas. Mikään ei ole oikein mennyt suunnitelmien mukaan. Toissapäivänä ajattelin vielä, että en tule juoksemaan, kun minulla on niin huono olo. Täällä sitten ollaan, Lappalainen kertoi.

– Antaa minulle sellaisen viestin, että jos tällaiseen temppuun pystyn tällaista taustaa vasten, niin olen niin kova luu, että nyt ei luovuteta jumalauta tässä vaiheessa, Lappalainen totesi.

Kilpailussa kakkoseksi juoksi Kristiina Mäki ajalla 4.14,90 ja kolmanneksi Nathalie Blomqvist, joka pysäytti kellot aikaan 4.15,46. Miesten kisassa- ykkönen oli Joonas Rinne ajalla 3.41,24 ja toinen Santtu Heikkinen ajalla 3.42,15. Kolmas oli Aleksi Kivelä ajalla 3.46,42.

Lue myös:

    Uusimmat