Sara Kuiviston olympiastarteissa hurja vaatimustaso – ratkaisu miellyttää asiantuntijaa: "Voi siivittää hyvään tulokseen"

8:16
Sara Kuivisto ei aio tyytyä pelkkään osallistumiseen Tokion olympialaisissa. MTV Urheilu tapasi porvoolaisen heinäkuun alkupuolella.

Ensimmäisiin olympialaisiinsa lähtevän keskimatkan juoksijan Sara Kuiviston kohdalla oma ennätys riittää vaatimustasoksi C Moren asiantuntija Mika Järviselle. Kahdelle matkalle osallistuminen saattaa tuoda myös lisäpuhtia.

29-vuotias Kuivisto on juossut kuluvalla kaudella ennätyksensä sekä 800 metrillä (2.00,75) että 1 500 metrillä (4.05,39). Tulokset syntyivät kesäkuun lopussa vain kolmen päivän välein.

Kuiviston ja valmentaja Ari Suhosen päätös osallistua kahdelle matkalle on Järvisen mieleen. Näistä ensimmäinen, 800 metrin alkuerät juostaan varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. 1 500 metrin alkuerät ovat vuorossa maanantaina.

– Kuivisto tykkää juosta paljon. Hän tykkää kilpailustarteista. Siinä mielessä vähintään kaksi starttia on hyvä asia, ja tämä voi siivittää myös 1 500 metrillä hyvään tulokseen, Järvinen näkee.

Varsinkin 800 metrillä kyyti saattaa silti olla kylmää. Kuiviston erässä kolme juoksijaa on kipittänyt tällä kaudella alle kahden minuutin, ja kun jokaisen kuuden erän kolmen suoraan jatkoon menevän lisäksi välieriin selviytyy kuusi kilpailijaa aikavertailun perusteella, vaatisi se Kuivistoltakin isoa venymistä.

– Molemmilla matkoilla on kivinen tie se, että pääsisi edes alkueristä eteenpäin. Voi olla, että uusi ennätys ei edes riitä välieriin 800 metrillä, Järvinen sanoo.

– Jos Kuivisto juoksisi yhden oman ennätyksensä, sillä oltaisiin suorituksena jo selkeästi positiivisella puolella. Mihin se riittää, sitä ei osaa sanoa, sillä erissä voi olla taktiikka- tai vauhtijuoksuja. Tällä hetkellä maailmantilaston 20 parhaan joukkoon pitää juosta 1.58. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Järvinen arvelee Kuiviston ja Suhosen pitävän silti 800 metriä kisojen päämatkana.

– Uskon, että Saralla ja Arilla on sellainen ajatus, että on jopa tärkeämpää juosta 800 metrillä ennätys kuin se, että pääseekö kuinka pitkälle.

12:59
Tokion olympialaisten yleisurheilukisat käynnistyvät perjantaina. MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen ennakoi suomalaisodotuksia kisojen alla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja