Mainos

Sara kertoi kuskin ehdottaneen päiväpanoa, bussifirma pahoittelee: "Minulla ei ole mitään syytä lähteä tällaista keksimään"

Joensuulaisen Sara Salosen Facebook-päivitys Savonlinjan bussikuljettajan ahdistelusta on muutamassa päivässä herättänyt laajaa huomiota sosiaalisessa mediassa. Salosesta tuntuu, ettei häntä oteta uskota, mutta bussiyhtiö vakuuttaa suhtautuvansa asiaan vakavuudella.

Tiistaina Sara Salonen oli matkalla Jyväskylästä Joensuuhun Savonlinjan bussissa, kun kuljettaja pyysi mikrofoniin kuuluttamalla hänet luokseen ja ehdotti Salosen mukaan ”päiväpanoa takapenkillä”. Salosen kieltäydyttyä kuski oli loppumatkan jatkuvasti pyydellyt häneltä anteeksi ja kysellyt, ettei hän vain kertoisi tästä mihinkään.

Salonen reklamoi asiasta Savonlinja-yhtiölle ja teki seuraavana päivänä rikosilmoituksen poliisille. Hänen Facebook-päivityksensä tapahtuneesta lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Osa kauhisteli tapahtunutta, mutta osa epäili Salosen tarinan paikkansapitävyyttä.

Salosen mukaan bussiyhtiön edustaja tuntui reklamaatiota tehdessä välinpitämättömältä.

– Savonlinja ei ole tätä hirveän vakavasti ottanut. Tai ainakaan he eivät ole antaneet minulle ymmärtää, että he ottivat asian vakavasti, vaikka Facebookissa näin sanovatkin, Salonen sanoo MTV Uutisille.

Bussiyhtiö: Suhtaudumme vakavasti

Savonlinjan liiketoimintajohtaja Kai Honkanen vakuuttaa yhtiön suhteutuneen asiaan vakavasti.

– Tapausta selvitellään ja olemme tästä pahoillamme. Minun tietääkseni asiakkaan reklamaation vastaan ottanut henkilö on suhtautunut asiaan sen vaatimalla vakavuudella, Honkanen sanoo.

Honkasen mukaan yhtiö on ollut asiakkaaseen yhteydessä ja pahoitellut tapahtunutta.

Savonlinja on tehnyt tapauksesta tutkintapyynnön poliisille. Tapahtumien selvitystä hankaloittaa se, että Salonen oli bussikuskin kanssa autossa kahden. Honkasen mukaan kuljettaja kiistää Salosen väitteet seksuaalisesta häirinnästä, mutta Honkanen ei halua tarkemmin kommentoida, millainen kuskin versio tapahtumista on.

Hänen mukaansa kyseinen kuljettaja on edelleen yhtiöllä töissä, eikä kuskin kohdalla ole aikaisemmin ollut vastaavia epäilyjä. Ylipäätään asiakkaiden seksuaalista häirintää ei Savonlinjan busseissa ole Honkasen mukaan sattunut vuosiin.

"Julkinen huomio ainoa keino asian edistämiseksi"

Salosen mukaan sekä ulkopuolisten että bussiyhtiön epäuskoisuus hänen kertomaansa kohtaan on tuntunut hämmentävältä.

– Ei minulla ole mitään syytä lähteä tällaista keksimään.

Ristiriitaisesta vastaanotosta huolimatta Salosta ei kaduta, että hän kirjoitti asiasta Facebookiin.

– Minua ei otettu Savonlinjalla tosissaan, niin julkinen huomio oli tässä ainoa keino, jolla asiaa saatiin eteenpäin.

Salosesta on outoa, miten naisten kertomiin ahdisteluväitteisiin suhtaudutaan Suomessa välillä edelleen vähätellen. Savonlinjan käyttöä hän kertoo pyrkivänsä välttämään tulevaisuudessa.

– Riippuu miten muut yhtiöt kulkevat Jyväskylän ja Joensuun välillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.