Mainos

Tälläinen on Sanomien uusi toimitusjohtaja

Hollantilaisen Susan Duinhovenin valinta Sanoman uudeksi toimitusjohtajaksi oli yllättävä mutta ei mullistava tieto. Näin arvioi OP:n analyytikko Kimmo Stenvall.
– Oletuksemme oli, että toimitusjohtaja olisi ollut suomalainen ja tullut yhtiön ulkopuolelta, Stenvall sanoo.   

Hän kuitenkin lisää, että pitää valintaa luonnollisena, sillä Duinhoven on jo tuttu Sanoman hallitukselle. Duinhoven on ollut hallituksen jäsen viime keväästä lähtien.

Stenvall arvelee, että Sanoma odottaa Duinhovenilta nykyistä rivakampia otteita ja kykyä panna toimeen jo tehtyjä päätöksiä. 

– Sanomassa on tehty muutoksia liian myöhään ja liian vähän. Hallitus hakee, että Duinhoven saa aikaan käänteen usean heikon vuoden jälkeen. Lisäksi uusi toimitusjohtaja tuo aina myös tuoreita ajatuksia mukanaan, Stenvall sanoo.

Duinhovenin edeltäjä Harri-Pekka Kaukonen irtisanottiin viime viikolla. Sanoman talous on heikentynyt oleellisesti muutaman viimeksi kuluneen vuoden aikana. Stenvall kuitenkin arvelee, että Duinhoven ei aiheuta Sanomassa kovin suurta myllerrystä.
– Joitakin muutoksia on varmuudella edessä, mutta suurta muutosta nykyiseen portfolioon tuskin saadaan. Tietty portfolion muokkaus on normaalia liiketoiminnan kehittämistä. Nykyisiä tuotteita sekä liiketoimintoja käydään tiheällä kammalla läpi, hän sanoo.   


"Meidän pitää auttaa mainostajat löytämään ihmiset"  

STT yritti tavoittaa Duinhovenia, mutta hän ei antanut haastattelua. Hän kuitenkin kertoi Helsingin Sanomille, että laadukas ja kriittinen journalismi ovat Sanomien toiminnan ydintä.  
– Laadukas journalismi on juuri se, mistä lukijat meille maksavat. Laatu on kaikki kaikessa. Kuka tahansahan voi kopioida tiedotteita, hän sanoo HS:lle. 

Duinhovenin mukaan ihmiset ovat koko ajan enemmän kiinnostuneita ja mediasta. Hänen mukaansa journalismia myös tarvitaan, sillä maailmasta tulee koko ajan monimutkaisempi.  
– Kiinnostusta journalismia kohtaan riittää, mutta haaste on, miten tehdä sillä rahaa. Meidän pitää auttaa mainostajat löytämään ihmiset uudella tavalla.

Sanoman hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin perustelee Duinhovenin valintaa sillä, että Duinhoven on kokenut johtaja ja hänellä on näyttöä vastaavista tehtävistä.   
– Susanin panos Sanoman liiketoimintaan alle puolen vuoden hallitusjäsenyyden aikana on tehnyt minuun suuren vaikutuksen ja uskon, että hänen kattavasta media-alan kokemuksestaan on Sanomalle suurta hyötyä, Herlin sanoo tiedotteessa.

Sanoma on STT-Lehtikuvan suurin omistaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.