Mainos

Sanoma myy osuutensa hollantilaisesta tv-yhtiöstä 237 miljoonalla – kirjaa yli 300 miljoonan tappiot

Viestintäkonserni Sanoma myy 67 prosentin osuutensa hollantilaisesta tv-yhtiö SBS:stä Talpa Broadcasting Holdingille.

Kauppahinta on 237 miljoonaa euroa käteisenä, minkä lisäksi Sanoma saa sadan prosentin osuuden tv-ohjelmaoppaita julkaisevasta Veronica Uitgeverij -yhtiöstä, Sanoma kertoi tiedotteessaan.

Helsingin Sanomista käy ilmi, että kaupan toteutumisen edellytyksenä on tavanomaiset viranomaisten hyväksynnät. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

– Sanoman liiketoimintaportfolion strategisen arvioinnin tuloksena olemme päättäneet keskittyä vahvuusalueisiimme eli liiketoimintoihin, joissa meillä on tai voimme saavuttaa johtavan markkina-aseman, Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven kertoo tiedotteessa.

Duinhoven sanoo, että yrityskauppa lisää Sanoman taloudellista ja strategista liikkumavaraa vahvojen liiketoiminta-alueiden kasvattamiseen.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että pitkäaikainen kumppanimme Talpa ostaa osuutemme tästä ainutlaatuisesta yhtiöstä. Yhteistyömme Talpan kanssa on sujunut hyvin ja tutkimme tapoja jatkaa yhteistyötä, jotta myös jatkossa vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin.

SBS on Hollannin kolmanneksi suurin maksuttomien televisiokanavien tarjoaja. Kaupan odotetaan toteutuvan tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

Sanoma kirjaa kaupasta 313 euron myyntitappion, joka raportoidaan pääosin ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksessa.  

SBS on Hollannin kolmanneksi suurin maksuttomien televisiokanavien tarjoaja. Kaupan odotetaan toteutuvan tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.