EU-komissio tutkii perusteellisesti Bonnier-kaupan, jonka osana on myös MTV – Telia: "Tutkinta on täysin odotustemme mukainen"

Euroopan komissio on aloittanut perusteellisen tutkimuksen arvioidakseen täyttääkö teleyhtiö Telian tarjous ostaa Bonnier Broadcasting unionin sulautuma-asetuksen.

Komissio kertoo olevansa huolissaan siitä, että sulautuman tuloksena syntyvä yritys voi syrjäyttää kilpailijoita audiovisuaalialalta.

– Tänään käynnistetyn perusteellisen tutkimuksen tarkoituksena on varmistaa, että Telian aikomus ostaa Bonnier Broadcasting ei johda hintojen nousuun tai valittavissa olevien televisiokanavien vähentymiseen Suomessa ja Ruotsissa, EU:n kilpailukomissaari, tanskalainen Margrethe Vestager sanoo komission tiedotteessa.

Telia: Asia etenee odotetusti

Peruteellinen selvittäminen ei tullut Telialle yllätyksenä.

– Toisen vaiheen tutkinta Bonnier Broadcastingin yrityskaupasta on täysin odotustemme mukainen, ja jatkamme mielellämme rakentavaa vuoropuhelua Euroopan komission kanssa. Uskomme vakaasti, että kaikki huolenaiheet ratkeavat perusteellisessa tutkinnassa, sanoo Telia Companyn lakiasiainjohtaja Jonas Bengtsson.

Telia Company odottaa, että päätös yrityskaupasta saadaan tämän vuoden loppupuoliskolla.

Ruotsin valtio omistajana

Telia ilmoitti 20. heinäkuuta viime vuonna aikeestaan ostaa Bonnier Broadcasting, joka omistaa suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalaisen TV4:n sekä myös maksukanava- ja suoratoistopalvelu C Moren. Velaton kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua.

– Yritysosto on luonteva osa strategiaa, jonka tähtäimenä on tarjota asiakkaille lisäarvoa yhdistämällä johtava mobiili- ja laajakaistajakeluverkosto sekä teknologinen kyvykkyys pohjoismaiden vahvimpiin lukeutuvan mediatalon sisältöosaamisen kanssa, Telian tiedotteessa todetaan.

Ruotsin valtio on Telian suurin omistaja reilun 37 prosentin osuudellaan. Kaupan jälkeen Ruotsin valtio olisi siis omistajana yleisradioyhtiö SVT:n lisäksi myös maan suurimmassa yksityisessä tv-kanavassa.

Myös Mediahub Helsinki Oy, joka on MTV:n uutis-, ajankohtais- ja urheiluohjelmien päätuottaja, on osana kauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat