Sanna Stellan avautuu kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä: "Huominen Jussi-gaala tulee olemaan kuumottava"

Esiintyykö elokuva-alalla naisvihaa? 9:00

Sanna Stellan kertoo Facebookissa kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä tämän vuoden tammikuussa järjestetyssä Kultainen Venla -gaalassa. 

Näyttelijä Sanna Stellan kertoo Facebook-tilillään kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Hän kertoo joutuneensa muun muassa tammikuussa järjestetyssä Kultainen Venla -gaalassa miespuolisen näyttelijäkollegansa häirinnän kohteeksi. 


– Gaalan jälkeen illallisilla eräs suomalainen näyttelijä, mies, tuli juttelemaan kanssani. Emme olleet koskaan tavanneet, joten oli ihan hauska vaihtaa muutama sana. Keskustelun päätyttyä kumarruin juttelemaan lähellä istuvan kaverin kanssa. Yhtäkkiä joku hieroo takamustani hyvin eroottisesti. Käännyin ja sehän on tämä juuri tapaamani mieskollega. 

Stellan kertoo olleensa erittäin pöyristynyt tilanteesta ja kuitanneensa miehelle sanoin "Häshtäk meetoo". Tämän jälkeen mies oli Stellanin mukaan poistunut virnuillen paikalta. 

– Vielä vuosi aiemmin olisin ehkä ajatellut, että voi luoja mikä tampio, eikö tämä koskaan lopu. Nyt mulla on joku, tosin hyvin haparoiva yhteisen kielen alkio ilmaista, että ei ole yhtään ok hieroa bebaani ilman lupaa. 

Stellan kiittelee päivityksessään kaikkia ihmisiä, jotka pitävät yllä keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. 

– Tässä romutetaan nyt rytinällä vanhoja toimintatapoja. Tämä ei ole sota miesten ja naisten välillä. Tämä on meidän kaikkien asia.

– Nyt rytisee ja kovaa, mutta uskon, että tästä syntyy jotain kaikille parempaa. Voimia, rohkeutta, rauhaa ja rakkautta. Ja herran jumala huominen Jussi-gaala tulee olemaan kuumottava, Stellan toteaa.

Stellanin päivitys on kerännyt runsaasti näyttelijää tukevia kommentteja. Muun muassa juontaja ja entinen malli Anne Kukkohovi sekä näyttelijä Anneli Ranta myötäilevät Stellania.

– Muutama "et saa tätä duunia ellei hoidella muita hommia alta pois." Noin alkuun, Anne Kukkohovi toteaa kommentissaan.

– Näin on käynyt varmaan kaikille. Ajattelimme, että näin on maailman laki. Meidän täytyy kestää ja pärjätä, Anneli Ranta kirjoittaa.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kun Elokuvasäätiön entinen toimitusjohtaja Irina Krohn kertoo elokuva-alan ongelmista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat