Sanna Marinista EU-demareiden kärkiehdokas? Näin kommentoi Eero Heinäluoma

Sanna Marinista EU-demareiden kärkiehdokas? Näin kommentoi Eero Heinäluoma 1:30
Katso Heinäluoman arvio Marinin mahdollisuuksista EU-politiikassa

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma arvioi, että Sanna Marin valittaisiin demarien ykkösehdokkaaksi ja komission puheenjohtaja ehdokkaaksi tulevissa europarlamenttivaaleissa.

Euroopan sosiaalidemokraateissa on ollut esillä ajatus Sanna Marinista kärkiehdokkaana tulevissa europarlamenttivaaleissa ja komission mahdollisena seuraavana puheenjohtajana.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoman mukaan Marinilla erittäin huomattava kannatus EU-demareiden piirissä.

– Kyllä siellä käydään ja puhutaan siitä, että mikä on se meidän kaikkien eurooppalaisten demarien kärkiehdokas EU-parlamenttivaaleissa, siis ehdokas, josta halutaan komission puheenjohtaja, ja kyllä Sannalla on erittäin huomattava kannatus, Heinäluoma sanoi MTV Uutisille SDP:n puoluekokouksessa lauantaina.

"Kyllä se taksikuski tietää Sanna Marinin"

Heinäluoman sanoi, että Marin on tunnettu Euroopassa.

–  Jos menet taksiin, vaikka Berliinissä, niin kyllä se taksikusi tietää Sanna Marinin ja ravintolan tarjoilija ja päättäjät. Hänellä on kyky resonoida ihmisten mieliin voimakkaasti.

Heinäluoman mukaan kohutut tanssivideot ovat olleet osa Marinin menestystä ja suosiota.

– Ihmisiä viehättää se, että on tavallinen poliitikko, joka tekee tavallisia asioita kuten muun muassa tanssii. Yleensä nämä ei tule julkisuuteen, mutta hänen tapauksessaan on tullut ja se on muokannut hänen kuvaansa ja tehnyt hänestä hyvin kiinnostavan.

Heinäluoma arvioi, että jos Marin päättäisi lähteä ehdolle ensi kesän europarlamenttivaaleissa, hänet valittaisiin demarien ykkösehdokkaaksi ja komission puheenjohtajaehdokkaaksi.

– Mutta, se on asia jota hänen täytyy miettiä ja tietysti Suomen demareiden.

Lue myös:

    Uusimmat