Sanna Marin vastaa MTV:lle tulevaisuuden suunnitelmistaan: "Kaikenlaisia huhuja varmasti liikkuu"

Pääministeri Sanna Marinin haastattelu Brysselissä 9:35
Kuuntele Marinin haastattelu kokonaisuudessaan. Videolla MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola myös arvioi, miten Marin on onnistunut toimimaan EU:ssa ja millä keinoin Suomi pystyy vaikuttamaan EU:n valtavassa koneistossa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kerro MTV Uutisten haastattelussa Brysselissä tulevaisuuden suunnitelmistaan. Häneltä kysyttiin, aikooko hän asettua ehdolle vuoden 2024 europarlamenttivaaleissa.

Marin osallistuu Belgian pääkaupungissa Brysselissä EU-maiden poliittisten johtajien huippukokoukseen.

– Kaikenlaisia huhuja varmasti liikkuu niin täällä Brysselin käytävissä kuin siellä kotimaan päässä. Me keskitymme nyt eduskuntavaaleihin, Marin sanoo.

Pääministeri kertoo videolla muun muassa, millaista keskustelua haluaisi käytävän Suomen Hornetien kohtalosta ja siitä, millaista tukea Ukraina tarvitsee.

"Nainen paikallaan"

Haastattelussa Marinilta kysytään myös EU:n laajentumisesta ja unionin toimivuudesta. Marin myös puolustaa EU:ta todeten, että se on onnistunut niin koronapandemian, Ukrainan sodan ja energiakriisin edessä.

– Euroopan unioni on osoittanut poikkeuksellista yhtenäisyyttä ja vahvuutta näiden isojen globaalien haasteiden edessä.

Erityisesti hän sanoo haluavansa nostaa hattua Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille, jota Marin kehuu suoraksi, suoraselkäiseksi ja aloitteelliseksi.

– Ollut kyllä nainen paikallaan, Marin sanoo.

Marin katsoo Suomen olleen kokoaan suurempi toimija niin EU:ssa kuin globaalisti.

Videolla MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola arvioi, miten Marin on onnistunut toimimaan EU:ssa ja millä keinoin Suomi pystyy vaikuttamaan EU:n valtavassa koneistossa.

Lue myös:

    Uusimmat