Sanna Marin sivalsi tiukan vastaussarjan perussuomalaisten väitteille: "Olen aina käytettävissä kuultavaksi – vakavissa syytöksissä pitää olla villoja vihjausten sijaan"

Perussuomalaiset vaatii eduskunnan koollekutsumista kesken kesätauon, syynä EU-neuvottelutulos:"Tämä päätös on niin merkittävä" 4:44
Perussuomalaiset vaatii eduskunnan koollekutsumista kesken kesätauon, syynä EU-neuvottelutulos: "Tämä päätös on niin merkittävä"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) piti aloittaa lomansa pitkän ja uuvuttavan koronakevään sekä EU-maratonkokouksen jälkeen tänään, mutta kokousten päätösten jälkipuinti Suomessa näyttää lykkäävän loman aloittamista. Marin ei säästänyt aikaa vastatessaan perussuomalaisten väitteisiin "perustuslain yli" kävelemisestä huippukokouksessa.

– Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi, että olen kävellyt perustuslain yli. Kovaa puhetta. Pitäisin kohtuullisena, että kun syytetään niin samalla täsmennettäisiin, missä kohdin olen toiminut vastoin Suomen perustuslakia, Marin twiittasi, kun perussuomalaisten tiedotustilaisuus hätäkokouksesta oli vasta käynnissä eduskuntatalon portailta.

Marin näytti avustajineen valmistautuneen vastaamaan perussuomalaisille, sillä pääministerin tililtä lähti viiden yhtaikaa lähetetyn twiitin vastaus suurimmalle oppositiopuolueelle.

Perussuomalaiset kertoi vaativansa eduskunnan koolle kutsumista EU-budjetin ja elpymispaketin neuvottelutuloksen takia. Marin kertoi vastaavansa olevansa aina käytettävissä EU-asioissa eduskunnan kuultavaksi suureen valiokuntaan tai suureen saliin.

– Eduskunnan kokoontumisesta päättää eduskunta, ei valtioneuvosto, Marin kuitenkin muistutti.

– Kokonaisuuteen liittyvä omien varojen päätös käsitellään eduskunnassa ja tässäkin yhteydessä on mahdollista käydä laajempaa keskustelua monivuotisesta rahoituskehyksestä ja elpymisvälineestä, Marin jatkoi.

Satu Hassi ajan tasalla, Jani Mäkelä ei

Suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.) sanoi, ettei Marin olisi pitänyt suurta valiokuntaa ajantasalla neuvotteluista.

– Tosi asiassa olin neuvottelujen aikana useita kertoja yhteydessä suuren valiokunnan puheenjohtajaan Satu Hassiin (vihr.), Marin vastasi.

Marin pitää selvänä, että EU-huippukokouksen päätöksistä puolueilla on erilaisia näkemyksiä ja kantoja.

– Näistä olen aina valmis keskustelemaan. Sen sijaan epämääräiset vihjaukset ministerivastuuprosessista eivät ole reiluja. Näin vakavissa syytöksissä pitäisi olla villoja vihjausten sijaan.

Marin (sd.) oli maanantaina päättyneessä EU-huippukokouksessa neuvottelemassa 750 miljardin euron elvytyspaketista sekä tulevan seitsenvuotiskauden EU-budjetista. Tavion mukaan pääministeri Marinin tulisi saattaa aihe keskusteltavaksi koko eduskunnalle pikimmiten. Tavion mukaan keskustelu ei voi odottaa syksyyn, istuntotauon jälkeiseen aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat