Sebastian Tynkkynen kertoo tehneensä oikeuskanslerille kantelun pääministeri Sanna Marinista: "Haastan sinut epäisänmaallinen pääministeri"

Sebastian Tynkkynen ja 12 muuta ovat tehneet pääministeristä kantelun – kansanedustaja soimaa Sanna Marinia"epäisänmaalliseksi" 2:05
MTV Uutiset Live kitetyttää kuuman keskusteluaiheen: Tästä kantelussa on todellisuudessa kyse.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynenkertoo tehneensä kantelun oikeuskanslerille pääministeri Sanna Marinista (sd.).

Sebastian Tynkkynen kertoo asiasta Facebook -tilillään.

Hän moittii Sanna Marinia voimakkaalla sanavalinnalla kutsuen tätä "epäisänmaalliseksi".

Tynkkysen Facebook -kirjoitus on kerännyt tuhansia tykkäyksiä ja satoja kommentteja ja jakoja.

Tynkkysen kantelu liittyy  pitkäksi venähtäneeseen EU-huippukokoukseen, jossa sovittiin EU:n seitsenvuotisesta budjetista ja 750 miljardin euron tukipaketista.

– Sanna Marin ei pääse EU:lle kumartamisesta ja suomalaisille kuuluvien miljardien eurojen lähettämisestä vastuuttomille maille seurauksitta, kirjoittaa Tynkkynen Facebookissa.

Tynkkysen mukaan moni on pyytänyt häntä tekemään kantelun valtioneuvoston oikeuskanslerille Marinin toimista.

– Tuhlailemisen lisäksi hän näyttää kävelleen jopa perustuslakivaliokunnan yli, mikä on täysin ennenkuulumatonta, Tynkkynen sättii.

Oikeuskansleri valvoo Suomessa viranomaisia käsittelemällä kirjallisia kanteluita.Oikeuskanslerille voi kannella, jos katsoo viranomaisen, virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan menetelleen virheellisesti tai jättäneen velvollisuutensa täyttämättä. 

Lue myös:

    Uusimmat