Pääministeri Marin ilmoitti jäävänsä pitkälle lomalle rankan kevään jälkeen – oppositiokin herkesi hehkuttamaan: "Olet lomasi ansainnut!"

Pääministeri Marin Kymmenen uutisten vieraana – taustoittaa EU-maiden saavuttamaa sopua 7:17
Pääministeri Sanna Marin oli Kymmenen uutisten vieraana keskiviikkona – taustoitti EU-maiden saavuttamaa sopua

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Twitterissä, että hänellä pitäisi "vihdoin ja viimein" alkaa muutamaa päivää pidempi loma.

– Tänään pitäisi vihdoin ja viimein alkaa muutaman viikon loma rankan kevään ja alkukesän jälkeen, pääministeri kirjoitti Twitterissä.

Kevään ja kesän aikana pääministeri ei ole ehtinyt lomailla kuin pari päivää kerrallaan. Toukokuussa hän oli noin viikon lomalla vilustumisen takia. Koronavirustesti oli tuolloin negatiivinen.

Koronaepidemian aikana töitä paiskinut pääministeri sai positiivisia lomantoivotuksia myös opposition suunnalta. 

– Olet lomasi ansainnut. Hyvää lomaa, kirjoitti muun muassa kokoomuksen Sinuhe Wallinheimo.

Kolme sijaista

Yleensä pääministeriä sijaistaa valtiovarainministeri, mutta ministerien lomien ja vahvistettujen työmatkojen vuoksi Marinia sijaistavat vuorollaan kolme muuta ministeriä, ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ja valtionvarainministeri Matti Vanhanen (kesk.).

Pääministeri palasi juuri erittäin pitkäksi venyneestä EU:n huippukokouksesta, jonka jälkipuinti on jo käynyt kovana. Hänestä on tehty ainakin 13 kantelua oikeuskanslerille.

Jää siis nähtäväksi, kuinka kauan Marin ehtii lomastaan nauttia.

Lue myös:

    Uusimmat