Pääministeri Sanna Marin paljastaa tarinan näyttävän Linnan juhlien asunsa takaa: "Tänään minä sain kunnian kantaa sitä"

4:26
Katso videolta: Sanna Marin kertoo, kuinka Suomea pitäisi entistä enemmän saada näkyviin maailmalla

Sanna Marin kiirehti Linnan juhliin suoraan Albaniasta EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokouksesta.

Pääministeri Sanna Marin saapui itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan suoraan Albanian Tiranasta, jossa hän oli mukana EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokouksessa vielä aiemmin tiistaipäivänä. Marin kommentoi MTV Uutiset Liven haastattelussa Linnan juhlissa hallituksen kireitä välejä, jotka ovat olleet runsaasti uutisten aiheena viime päivien ajan. 

– Meillä on huomenna aamulla viisikon yhteinen kokous, jossa me käymme yhdessä tilannetta läpi ja hallituksen pelisääntöjä, niitä pitää tietenkin jokaisen hallituspuolueen noudattaa, ja näin itse pääministerinä oletan, että toimitaan. 

Marin on hiljattain matkustanut runsaasti ympäri maailmaa työnsä puolesta. Pääministeri kertoi, että ulkomaanmatkoilla Suomea koskevissa keskusteluissa nousee esiin usein muun muassa se, että suomalaisten sanotaan olevan maailman onnellisinta kansaa. 

– Sen moni tuntuu tietävän. Sen lisäksi Suomen upea luonto, pohjoinen sijainti ja tottaki myös se, että me haemme sotilasliitto Naton jäsenyyttä, se on tämän vuoden paljon puhuttanut maailmalla. 

Yllään Marinilla nähtiin Linnan juhlissa valkoinen iltapuku yhdistettynä näyttäviin hopeisiin koruihin. Pääministeri kertoi puvun olevan jo 15 vuotta vanha. 

– Se on Sari Hörkön suunnittelema ja ompelema. Sitä on tähän juhlaan muokattu minulle, mutta puku itsessään on vanha. Mielestäni sillä oli kiva tarina, että se on odottanut siinä ompelimon näyteikkunassa kantajaa, ja tänään minä sain kunnian kantaa sitä. 

Marin edustaa Linnan juhlissa yhdessä puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Pariskunnan 4-vuotias Emma-tytär on Marinin mukaan saanut viettää itsenäisyyspäivänsä isovanhempien kanssa. 

– Ehkäpä he katsovat jopa Linnan juhlia televisiosta ja todennäköistä on, että pian ainakin jo lukevat iltasatua. 

Katso Sanna Marinin haastattelu yllä olevalta videolta.

Alla olevalla videolla Sanna Marinin saapuminen presidenttiparin kättelyyn.

0:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja