Sanna Marin nousi jälleen uutisiin ulkomailla – brittilehti uutisoi Marinin aikovan tuoda Suomeen kuusituntisen työpäivän ja nelipäiväisen työviikon

5:40
Uusi pääministeri Sanna Marin MTV Uutisten haastattelussa ensimmäisenä pääministeripäivänään.

Suomen tuore pääministeri Sanna Marin (sd.) on noussut jälleen uutisaiheeksi ulkomailla. Nyt brittilehti Daily Mail ”uutisoi” Marinin olevan tuomassa Suomeen neljäpäivästä työviikkoa ja kuusituntista työpäivää.

Sanna Marinin valinta pääministeriksi uutisoitiin laajalti ympäri maailmaa, sillä hänestä tuli tuolloin 34-vuotiaana maailman nuorin istuva pääministeri. Nyt Marin on Daily Mailin otsikoissa työaikaa koskeneiden puheidensa takia.

Tuolloinen liikenne- ja viestintäministeri Marin pohti viime elokuussa sosiaalidemokraattien 120-vuotisjuhlissa, voisiko työviikko olla jatkossa nelipäiväinen tai työpäivä kuusituntinen. Marin sanoi tuolloin toivovansa työajan lyhennyksen tulevan SDP:n tavoitteeksi.

Nyt Daily Mailin jutun otsikossa kerrotaan Suomen suunnittelevan sekä työpäivän muuttamista kuusituntiseksi että työviikon lyhentämistä nelipäiväiseksi.

Itse jutun tekstissä otsikkoa pehmennetään siten, että Marinin kerrotaan ainoastaan puhuneen työajan lyhentämisen puolesta ollessaan aiemmin liikenne- ja viestintäministerinä.

– Uskon, että ihmiset ansaitsevan enemmän aikaa perheidensä, läheistensä, harrastustensa ja muiden asioiden kuten kulttuurin, parissa, Daily Mail siteeraa Marinin puhetta.

Lehti kertoo hallituskumppani vasemmistoliiton puheenjohtajan ja opetusministeri Li Anderssonin ”vastaanottaneen innolla” Marinin ehdotuksen työajan lyhentämisestä.

Itse juttuteksti ei sisällä tietoa siitä, että Suomessa todella oltaisiin lyhentämässä työaikaa lähitulevaisuudessa. Työajan lyhentäminen ei ainakaan toisaiseksi myöskään kuulu SDP:n tai hallituksen ohjelmiin.

Daily Mailin jutussa muistutetaan jälleen, että Marin on itsekin äiti ja että johtaa hallituskoalitiota, jonka puolueiden puheenjohtajat ovat kaikki naisia.

Daily Mail on seurannut Suomen uuden pääministerin taivalta melko tarkasti. Marinin iän lisäksi lehti uutisoi muun muassa Viron sisäministeri Mart Helmen Marinia koskevista kommenteista, jotka aiheuttivat epäluottamusäänestyksen Helmeä vastaan Viron parlamentissa.

Marin menetti maailman tämän hetken nuorimman pääministerin asemansa viime viikolla Itävallan Sebastian Kurzille, joka on vajaan vuoden Marinia nuorempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja