Mainos

Sankarimyyjä palasi kauppaan – pysäyttää kaljavarkaat jatkossakin

Kesäkuussa sosiaalisessa mediassa levisi video, jossa K-marketin myyjä pysäytti kaljavarkaan kaasusumutinta käyttäen. Nyt videon sankarimyyjäksikin kutsuttu Anna, 22, on palannut takaisin työn touhuun.

– Olo on normaali, paluu takaisin arkeen, Anna kertoo myymälässä.

Kaksi ja puoli vuotta kaupassa työskennellyt Anna kertoo, ettei läheinen poliisiasema suojele myymälää näpistelijöiltä. Pääasiassa näpistelijät ovat narkomaaneja ja alkoholisteja, jotka vievät esimerkiksi alkoholia, vitamiinipaketteja sekä lihaa.

– Se videonkin varaskin oli selvästi vetänyt muutakin kuin batteryä, Anna kuvailee.

Anna ei varkaiden touhuja katsele

– Se on vaan niin röyhkeää, miten varkaat kävelevät kassojen ohi. Kun viedään vielä jotain niin turhaa kuin kalja, nousee adrenaliinit pinnalle ja on pakko läteä perään, Anna kuvailee.

Kaikkien varkaiden perään myyjä ei kuitenkaan juokse, vaan arvioi ensin, joutuuko tilanteessa vaaraan. Monet huumeongelmaiset ovat niin arvaamattomia, ettei perään puukon tai muun aseen pelossa halua lähteä.

Sumute tarjoaa turvaa ja varmuutta

Anna pitää sumutetta hyvänä turvana. Videon kerta oli ensimmäinen, kun hän joutui sitä varkaita pysäyttäessään käyttämään. Käyttöä on kuitenkin etukäteen harjoiteltu.

– Pari kertaa aiemminkin on ollut sellainen tilanne, että olisin voinut käyttää, mutta vasta tällä kertaa vein sen niin pitkälle.

Kauppias Saku Kytölä kertoo, että kokonaisuudessaan kaupassa sumutetta on käytetty parisen kymmentä kertaa, joista suurimmassa osassa hän itse.

Palauteviestejä tullut satoja

Videon julkaiseminen netissä toi tapaukselle paljon julkisuutta. Kadulla Annaa ei tunnisteta, mutta kassalla on tullut videosta yksinomaan positiivista palautetta. Yhteensä kauppa on saanut sähköpostitse ja Facebookin kautta satoja kiittäviä asiakaspalautteita Annan toiminnasta.

– Kyllähän se hyvälle tuntuu, hän myöntää.

Kuun lopussa Anna palaa vielä uudelleen lomalle, jolloin suuntana on Budapest. Hänellä on useita syitä toivoa, ettei videon tilanne toistu ennen sitä.

– Kiinniotto tapahtui kolme minuuttia ennen lomani alkamista. Poispääsy venähtikin sitten puolella toista tunnilla, hän kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja